Αρνάκι στο Φούρνο με Πατάτες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για το αρνάκι

  • 1 μπούτι από αρνάκι
  • 2 κρεμμύδια
  • Μια μικρή σελινόριζα
  • 750 γρ. πατάτες baby
  • 5 καρότα baby
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Δεντρολίβανο από 8 κλωναράκια
  • Θυμάρι από 8 κλωναράκια
  • Φύλλα δυόσμου από 8 κλωνάρια
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 50 ml ξύδι
  • 280 ml νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • Προαιρετικά τabasco ή μπούκοβο

Υλικά για το ντιπ γιαουρτιού

  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 5 ml ξύδι
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • Θυμάρι από 5 κλωναράκια
  • Λίγο σχοινόπρασο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση για το αρνάκι
Παίρνουμε το αρνάκι και το τοποθετούμε μέσα στο ταψί μας. Το χαράζουμε οριζόντια και
κάθετα, στο πάνω μέρος του, δημιουργώντας μικρά τετράγωνα.

Έπειτα, προσθέτουμε γύρω γύρω τις πατάτες με την φλούδα τους, τις οποίες έχουμε πλύνει πριν πολύ καλά.

Αμέσως μετά, καθαρίζουμε την σελινόριζα, όπως καθαρίζουμε τις πατάτες, αφαιρώντας όμως περισσότερη φλούδα. Την κόβουμε σε κομμάτια ίδιου μεγέθους με τις πατάτες ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα ομοιόμορφο ψήσιμο και την προσθέτουμε και αυτήν στο ταψί μας.

Αφού προσθέσουμε τα κομμάτια σελινόριζας, προσθέτουμε και τα καρότα μας που πριν έχουμε
καθαρίσει και κόψει στην μέση κατά μήκος.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας πάνω από όλα τα υλικά μας, το ένα από τα κρεμμύδια το οποίο έχουμε κόψει σε ροδέλες.

Αφού έχουμε τοποθετήσει τα λαχανικά μας γύρω γύρω από το αρνάκι, ρίχνουμε σε ένα μούλτι τα
υπόλοιπα υλικά, τα χτυπάμε ελαφρώς, (δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν τελείως) και τα
περιχύνουμε πάνω από το κρέας και πάνω από τα λαχανικά μας.

Σκεπάζουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί προσεκτικά όλα μας τα υλικά και από πάνω κλείνουμε με ένα αλουμινόχαρτο πολύ καλά το ταψί μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στο αέρα στους 190 βαθμούς για μια ώρα. Αφού περάσει η μία ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για άλλα 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα το αρνάκι μας.

Εκτέλεση για το ντιπ γιαουρτιού
Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τον δυόσμο, το θυμάρι και το σχοινόπρασο.

Έπειτα τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Αρνάκι στο Φούρνο με Πατάτες

  1. Μαρία 27 Φεβρουαρίου, 2022 at 1:29 μμ #

    Δεν είναι το απλό ψητό με πατάτες! Τα λαχανικά και μυρωδικά αναδεικνύονται ευχάριστα και όλες οι γεύσεις δένουν μεταξύ τους!… Ευχαριστούμε γι’αυτή την ξεχωριστή συνταγή! 🙂

Αφήστε μια απάντηση