Banoffee του λεπτού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 75 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. μπισκότα της επιλογής σας
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 μπανάνες
  • Λίγη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα μας στο μουλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Αφού λιώσει το βούτυρο, το αδειάζουμε μέσα στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα τσέρκι 22αρι, που έχουμε ακουμπήσει σε αντικολλητικό χαρτί.
Πατάμε ελαφρώς με ένα κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα παντού.
Αδειάζουμε από επάνω το καραμελωμένο ζαχαρουχο και το απλώνουμε και αυτό ομοιόμορφα.
Έπειτα, κόβουμε 2 μπανάνες και τις απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Στη συνέχεια, στο μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια σαντιγί.
Παίρνουμε κουταλιές από την σαντιγί και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Τέλος, αφού παγώσει το γλυκό μας, γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα από πάνω.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση