Υλικά
- 500 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 180 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 μεσαία αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να πάρουν βράση.
Έπειτα, κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αμέσως μετά, περιχύνουμε την κουβερτούρα μας με την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνουν ένα γκανάζ.
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.
Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το γκανάζ και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 25 επί 30 εκατοστών, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 180-190 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει καλά (γύρω στη μία ώρα) και σερβίρουμε με πραλίνα ή παγωτό της αρεσκείας μας.
Perfect!
Simera tha to ftiaxo sta paidia 💗
Teleiooooooo
ΣοΚΟΛΑΣΗΗΗΗ!!!!!!!!!
Fantastic 👏