Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα (Gingerbread Cookies)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150 γρ. μέλι
  • 30 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1 κ.σ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ σόδα μαγειρική

Για το γαρνίρισμα

  • Fondue ION patisserie
  • Κουβερτούρα λευκή IΟΝ patisserie

Εκτέλεση για τα μπισκότα
Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με
την ζάχαρη και το μέλι, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα, αντικαθιστούμε το σύρμα με το φτερό και συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι.

Έπειτα, κάνουμε το ζυμάρι μια μπάλα, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Όταν παγώσει το ζυμάρι μας, το αφαιρούμε από την μεμβράνη, το τοποθετούμε ανάμεσα σε
2 αντικολλητικά χαρτιά και με ένα πλαστή, το ανοίγουμε σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.

Στη συνέχεια, με ένα κουπ πατ της αρεσκείας μας, κόβουμε μπισκότα στο σχήμα που
επιθυμούμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 8-10 λεπτά.

Εκτέλεση για το γαρνίρισμα

Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την λευκή κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι
να λιώσει καλά.

Έπειτα, ζεσταίνουμε το fondue, (προσοχή χωρίς το καπάκι) σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει.

Αμέσως μετά, γαρνίρουμε τα μπισκότα μας, είτε βουτώντας τα μέσα στο fondue είτε βουτώντας τα στην λευκή κουβερτούρα ή κάνοντας σχέδια πάνω τους με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα (Gingerbread Cookies)

  1. Τετα 20 Δεκεμβρίου, 2021 at 10:39 πμ #

    Μπορω να βαλω μελασα;

    • Dimitrios Makriniotis 18 Ιανουαρίου, 2022 at 6:29 μμ #

      Όχι

Αφήστε μια απάντηση