Churros Ισπανικοί λουκουμάδες 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 150 ml γάλα
  • 210 ml νερό
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 μεσαία αυγά
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Συνοδευτικά

  • ΙΟΝ patisserie fondue
  • ION patisserie cover cream

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα, το νερό, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι.

Αφού πάρουν βράση, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.

Έπειτα, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι μας στη φωτιά για ένα λεπτό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αμέσως μετά, τοποθετούμε το ζυμάρι μας στο μίξερ και το χτυπάμε με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, για ένα λεπτό μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.

Στην συνέχεια, παίρνουμε τα αυγά που πριν τα έχουμε χτυπήσει και τα προσθέτουμε στον κάδο τμηματικά, σε 5 με 6 δόσεις, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να τα πάρει το ζυμάρι.

Έπειτα, βάζουμε το μείγμα μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Πάνω από ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι που έχει κάψει, ρίχνουμε λουκουμάδες από την σακούλα μας, κόβοντας κάθε φορά το μείγμα με ένα ψαλίδι στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζοντας τους λουκουμάδες από το τηγάνι, τους ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει το λάδι.

Τέλος, σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε βάλει νερό να βράσει, βάζουμε με τις συσκευασίες τους το fondue και το cover cream χωρίς τα καπάκια τους (προσοχή να μην τα σκεπάσει το νερό) και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση