Εύκολη Μπουγάτσα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την κρέμα

  • 375 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανιλίνη
  • Ξύσμα από 1/4 πορτοκάλι
  • 40 γρ. Lurpak soft
Υλικά για το φύλλο
  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού(ή φύλλο κρούστας)
  • 100 γρ. Lurpak soft
Για το γαρνίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα
 
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το lurpak.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός σε μεσαία φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το Lurpak soft ανακατεύοντας για τελευταία φορά.
Στήσιμο μπουγάτσας
Σε ένα ταψί στρώνουμε 4-5 φύλλα Βηρυτού, ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο Lurpak.
Αδειαζουμε την κρέμα μας πάνω από το τελευταίο φύλλο και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε πάνω από την κρέμα 4-5 φύλλα Βηρυτού, ραντίζοντάς τα κάθε φορά με lurpak soft.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Γαρνίρουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Εύκολη Μπουγάτσα

  1. Julie kostara 26 Απριλίου, 2024 at 6:33 πμ #

    Άψογη μπουγάτσα! Την φτιάξαμε δύο ημέρες απανωτά!! Άρεσε σε όλους μας! Συγχαρητήρια!!

Αφήστε μια απάντηση