Υλικά για την κρέμα
- 375 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 110 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 βανιλίνη
- Ξύσμα από 1/4 πορτοκάλι
- 40 γρ. Lurpak soft
Υλικά για το φύλλο
- 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού(ή φύλλο κρούστας)
- 100 γρ. Lurpak soft
Για το γαρνίρισμα
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το lurpak.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός σε μεσαία φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το Lurpak soft ανακατεύοντας για τελευταία φορά.
Στήσιμο μπουγάτσας
Σε ένα ταψί στρώνουμε 4-5 φύλλα Βηρυτού, ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο Lurpak.
Αδειαζουμε την κρέμα μας πάνω από το τελευταίο φύλλο και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε πάνω από την κρέμα 4-5 φύλλα Βηρυτού, ραντίζοντάς τα κάθε φορά με lurpak soft.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Γαρνίρουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και κανέλα.