Εύκολο Καζάν Ντιπί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 17

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νισεστέ ή ρυζάλευρο
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 2/3 από το γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το νισεστέ και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να μην μείνουν σβόλοι.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο στο μπολ με το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα αδειάζουμε το μίγμα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου σφίξει η κρέμα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και κοσκινίζουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη ομοιόμορφα.

Αδειάζουμε προσεκτικά την κρέμα μας πάνω από τη ζάχαρη άχνη ώστε να πάει παντού και βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8-9 λεπτά.

Όταν στην επιφάνεια της κρέμας αρχίσουν να εμφανίζονται στίγματα καραμέλας, τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω της.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες και αφού παγώσει καλά, ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι περιμετρικά τα τοιχώματα από το τηγάνι και αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας σε μια πιατέλα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 17

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Εύκολο Καζάν Ντιπί

  1. Vasoula 16 Μαρτίου, 2021 at 10:27 πμ #

    oute to exo dokimasei alla hrthe h ora na to ftiakso moni mou

Αφήστε μια απάντηση