Σύνδεση

Εκλεράκια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την ζύμη

  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 160 ml νερό
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης
  • 300 γρ. αυγά (περίπου 6 μεσαία αυγά)
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα

  • 1/2 λίτρο γάλα πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεσαία αυγά
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα

Υλικά για την επικάλυψη

  • ION PATISSERIE cover cream

 

Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα, το νερό, την βανίλια ,την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο, που πριν έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Αμέσως μετά και πριν να παίρνει βράση το μείγμα μας, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας έντονα με μια ξύλινη κουτάλα.

Αφού γίνει ένα ζυμαράκι, ανεβάζουμε το κατσαρολάκι μας πάλι στη δυνατή φωτιά και το τσιγαρίζουμε για περίπου ένα λεπτό.

Έπειτα, αδειάζουμε το ζυμαράκι μας στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει και ζυγίσει προσεκτικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να τα απορροφήσει το ζυμάρι μας.

Στη συνέχεια, βάζουμε το ζυμάρι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, που πριν έχουμε τοποθετήσει μια ίσια μύτη και κάνουμε σε ένα ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, εκλεράκια στο μέγεθος που επιθυμούμε
(με απόσταση μεταξύ τους γιατί γίνονται διπλάσια).

Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους. Στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε μεγάλα εκλέρ, αυξάνουμε τον χρόνο σε 30-35 λεπτά.

Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με την μισή ποσότητα της ζάχαρης και τα ζεσταίνουμε, μέχρι πριν να πάρουν βράση.

Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Όταν το γάλα μας είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα.

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι που είχαμε το γάλα μας και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα
έντονα, μέχρι να γίνει μία σφιχτή κρέμα.

Αμέσως μετά, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα μας (δεν χρειάζεται κόψιμο), ανακατεύοντας με το
σύρμα μέχρι να γίνει μία ομοιογενής σοκολατένια κρέμα.

Τέλος τοποθετούμε την κρέμα μας σε ένα μπολ, την κλείνουμε πολύ καλά με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω της και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Στήσιμο
Αφού κρυώσει η κρέμα μας, την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής που πριν έχουμε τοποθετήσει μια μύτη με δοντάκια.

Έπειτα, κρατώντας στο άλλο χέρι ένα εκλέρ ανάποδα, το τρυπάμε με την μύτη της σακούλας στο κέντρο του και το γεμίζουμε με την κρέμα.

Αφού γεμίσουμε όλα τα εκλέρ, ζεσταίνουμε σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, το cover cream (προσοχή χωρίς το καπάκι) μέχρι να λιώσει. Αμέσως μετά, βουτάμε ένα ένα το επάνω μέρος των εκλέρ μας.

Διατηρούνται στο ψυγείο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση