- 200 ml νερό
- 200 γρ ζάχαρη
- Φλούδες από ένα πορτοκάλι
- Ένα ξύλο κανέλας
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
- 180 γρ ζάχαρη
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 4 μεσαία αυγά
- 125 γρ. ΙΟΝ λευκή κουβερτούρα
- Ξύσμα πορτοκάλι
- 2 πακέτα φρυγανιές
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα με την μισή ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να πάρουν μια βράση.
Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζαχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και αμέσως μετά αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα πολύ πιο έντονα.
Αφού τα ανακατέψουμε καλά, επιστρέφουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα μας
συνεχίζοντας το βράσιμο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχόμενα μέχρι
να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Τέλος, κατεβάζουμε την κρέμα μας από την φωτιά, προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να την απορροφήσει καλά η κρέμα μας.
Στήσιμο γλυκού
Σε ένα ταψάκι 25×35 κάνουμε μια στρώση από φρυγανιές. Με ένα πινέλο σιροπιαζουμε καλά τις φρυγανιές και αμέσως μετά απλώνουμε την μιση κρέμα μας.Συνεχιζουμε απλώνοντας πάνω από την κρέμα άλλη μια στρώση από φρυγανιές και ομοίως σιροπιαζουμε.
Τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα μας πάνω από τις φρυγανιές. Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το γλυκό μας.
Γαρνίρουμε με κανέλα.