Γαλακτομπούρεκο με Κανταΐφι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 39

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 μεσαία αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

Υλικά για το σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας

Υλικά για το γλυκό

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

250 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK

 

Εκτέλεση για την κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη βανίλια και τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε.

Έπειτα ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το σιμιγδάλι και λίγο από το γάλα που έχουμε στο κατσαρολάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα μας να μην έχει καθόλου σβώλους.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι όλο μας το μείγμα προσθέτοντας τα ξύσματα και ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.

Τέλος, σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Εκτέλεση για το γλυκό

Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Αμέσως μετά, ξεμπερδεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά τη μισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι και την άλλη μισή τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα να μην μας στεγνώσει.

Έπειτα παίρνουμε ένα ταψάκι 25 επί 30 εκ., το βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο και τοποθετούμε μέσα τμηματικά το κανταΐφι βουτυρώνοντάς με το πινέλο μας ενδιάμεσα και αφήνοντας περιμετρικά φύλλο να περισσεύει.

Αφού γεμίσουμε το ταψάκι με τη μισή ποσότητα του φύλλου και αφού το έχουμε ραντίσει με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο, απλώνουμε την κρέμα από πάνω και στη συνέχεια το σκεπάζουμε με το φύλλο που έχουμε αφήσει να περισσεύει έξω από το ταψί μας.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με το άλλο μισό κανταΐφι βουτυρώνοντας το με το υπόλοιπο βούτυρο και σπρώχνοντας καλά με το πινέλο μας περιμετρικά ώστε όλο το φύλλο να κλείσει εσωτερικά όλες τις πλευρές.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα τουλάχιστον και μέχρι να ροδίσει καλά.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Δέκα λεπτά πριν ψηθεί το κανταΐφι μας, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και την κανέλα μέχρι να πάρουν μια βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Αφού το βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 39

No votes so far! Be the first to rate this post.

11 Responses to Γαλακτομπούρεκο με Κανταΐφι

  1. Lia karipi 11 Μαρτίου, 2021 at 7:22 μμ #

    Απίστευτο!!!ο σύζυγος δεν πίστευε οτι το έφτιαξα μόνη μου

    • Τασούλα 19 Μαρτίου, 2021 at 9:40 μμ #

      Εύκολο φαίνεται θα δείξει στην πράξη

  2. Μιχαλης 14 Μαρτίου, 2021 at 4:05 μμ #

    Γεια σου ρε Δημητρη με τις ωραιες σου συνταγες

  3. MrsGiadikaroglou 15 Μαρτίου, 2021 at 6:22 μμ #

    Είναι πλέον η συνταγή που εντυπωσιάζω στα τραπέζια που οργάνωνω !! 🖤

  4. Giorgia Giannena 16 Μαρτίου, 2021 at 10:23 πμ #

    mmmmm oraio prepei na einai kai eukolo

  5. Μπέσσυ Πάππας 6 Μαρτίου, 2022 at 5:39 μμ #

    Υπέροχο!!! Εφάμιλλο πασίγνωστου ζαχαροπλαστείου!

  6. Giulia 21 Σεπτεμβρίου, 2022 at 1:38 μμ #

    Καταπληκτικό! BRAVO πολύ εύκολο να γίνει, καθοδηγείτε απίθανα!!

  7. Ευγενισπαπαλαμπρου 26 Οκτωβρίου, 2022 at 1:00 μμ #

    Θα το φτιάξω. Χρόνια σου. Πολλά ότι καλλιτερο

  8. Αγγελική Βαρδά 13 Ιανουαρίου, 2023 at 3:30 πμ #

    Γιατί δεν λέτε πόσην ώρα το ψήνετε ;

  9. Αγγελική Βαρδα 13 Ιανουαρίου, 2023 at 3:32 πμ #

    Συγνώμη τώρα είδα ότι το γράφετε

  10. Γεωργία Μ. 25 Δεκεμβρίου, 2023 at 1:49 μμ #

    Πανευκολο και πεντανόστιμο!!!!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!! Καλές γιορτές!!!!

Αφήστε μια απάντηση