Γαλλική Κερασόπιτα (clafoutis)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 8 μεσαία αυγά
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 ml γάλα πλήρες
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 500 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε, σε σιγανή φωτιά, το βούτυρο ίσα ίσα να λιώσει.

Έπειτα, σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ και το λιωμένο βούτυρο(προσοχή όχι καυτό βούτυρο), συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το ξύσμα και το γάλα, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα χυλός, προσέχοντας να μην έχει σβόλους.

Στην συνέχεια, αλευρώνουμε ένα πυρέξ 20 επί 30 εκατοστών ή μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών, αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και από πάνω απλώνουμε παντού τα κεράσια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 210 βαθμούς για 7 περίπου λεπτά και έπειτα στους 170 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

14 Responses to Γαλλική Κερασόπιτα (clafoutis)

  1. Georgia Chatzimanoli-Grimwood 6 Ιουνίου, 2021 at 9:00 πμ #

    Μπράβο σας!! Πολύ ωραία συνταγή!! Ευχαριστούμε πολύ!!

  2. STELLA NTOTSIA 14 Ιουνίου, 2021 at 5:53 μμ #

    Οντως εύκολη …αξίζει να την φτιαξω…ευχαριστώ

    • Dimitrios Makriniotis 15 Ιουνίου, 2021 at 7:37 πμ #

      Καλή σας επιτυχία!!

  3. IOANNA MASOURA 15 Ιουνίου, 2021 at 8:51 πμ #

    Θα μπορουσε να σιροπιαστει ελαφρώς;

    • Dimitrios Makriniotis 18 Ιουνίου, 2021 at 8:23 πμ #

      Δυστυχώς όχι!!

  4. xenia 18 Ιουνίου, 2021 at 7:32 πμ #

    καταπληκτική η κερασοπιττα .μπορούμε να την κανουμε με πολλα φρουτα .εύκολη λυση αντικαθιστα το απλο κεικ.Μπορω να αφαιρέσω κανένα αβγό?Σεχίρ ιστού με.

    • Dimitrios Makriniotis 18 Ιουνίου, 2021 at 8:24 πμ #

      Δυστυχώς όχι!

  5. ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΙΣΗ 18 Ιουνίου, 2021 at 11:57 πμ #

    Καλησπέρα. Την έκανα σήμερα. Νόστιμη όμως σφιχτή στην υφή. Έτσι έπρεπε να βγει η έκανα κάτι λάθος?

    • Dimitrios Makriniotis 22 Ιουνίου, 2021 at 6:57 πμ #

      Ετσι ακριβώς !!Καλή σας συνέχεια!!

  6. ΚΑΤΕΡΙΝΑ 28 Ιουνίου, 2021 at 1:34 πμ #

    Καλησπέρα! Τι διάμετρο να έχει το ταψάκι? Και σε ποιά θέση του φούρνου ψήνουμε? Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!

    • Dimitrios Makriniotis 30 Ιουνίου, 2021 at 6:36 πμ #

      Καλη σας ημέρα! 24 εκατοστά! Και ψήνουμε σε μεσαία σχάρα! Καλή σας επιτυχία!!

  7. Φωτεινή 29 Οκτωβρίου, 2021 at 2:05 μμ #

    Ονειρεμένη κερασοπιτα ακόμα κ με κεράσια κομπόστα! Απίστευτα εύκολη και πεντανόστιμη!!! Μπράβο!!!

  8. Βικυ ΣΑΜΑΡΑ 28 Ιουνίου, 2022 at 6:39 μμ #

    Εάν αντικαταστήσουμε τη ζαχαρι με στέβια ή με ζάχαρη καρύδας; Τι αναλογία μπορούμε να βάλουμε; Πολύ ωραία συνταγή. Ότι ακριβώς έψαχνα. Ευχαριστούμε πολύ

  9. ΤΑΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ 29 Ιουνίου, 2022 at 4:28 μμ #

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΑΝ Ο ΦΟΥΡΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ 210 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΨΗΘΕΙ & ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ;

Αφήστε μια απάντηση