Γραβιερόπιτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 μεσαία αυγά
  • 300 γρ. Μεριαρένο Κάσου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3-4 φύλλα Βηρυτού
  • Λίγο ελαιόλαδο
 
 
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι ,το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Αμεσως μετά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας πολύ έντονα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί που έχουμε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε τελευταία φορά.
Λαδώνουνε ένα ταψάκι 20-22 εκ. και στρώνουμε 3-4 φύλλα Βηρυτού.
Κάθε φύλλο που στρώνουμε, το λαδώνουμε καλα.
Αδειάζουμε την κρέμα μας μέσα στο ταψάκι και τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψάκι τα γυρίζουμε μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση