Υλικά για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 250 ml νερό
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση
- Μοτσαρέλα ARLA
- Mix τυριών ARLA
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά (το νερό να είναι χλιαρό) και με τον γάντζο
ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ελαστικό ζυμαράκι.
Έπειτα, λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι μας. Σκεπάζουμε το μπολ με
μια μεμβράνη ή μια πετσέτα.
Τέλος, αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα τουλάχιστον μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι μας, το αφαιρούμε από το μπολ και το ακουμπάμε στον πάγκο μας που πριν έχουμε ρίξει επάνω αλεύρι ή σιμιγδάλι.
Έπειτα, το μοιράζουμε σε 4 ή 5 ίσα μέρη και τα πλάθουμε ελαφρώς σε μπάλες.
Αμέσως μετά, με την βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τα ζυμάρια μας σε σχήμα κύκλου με πάχος περίπου μισό
εκατοστό και τοποθετούμε στη μισή του πλευρά μια πλούσια ποσότητα από τα τυριά μας
αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό από την άκρη του ζυμαριού.
Αφού απλώσουμε τα τυριά, κλείνουμε με την υπόλοιπη μισή πλευρά το calzone, πιέζοντας πολύ καλά τις άκριες των ζυμαριών ώστε να μην μας χυθούν καθόλου τα τυριά στο ψήσιμο.
Τοποθετούμε τα calzone σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα στους
230-240 βαθμούς στον αέρα για περίπου 10 λεπτά.
Η πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή για καλτσονε! Τα φτιάχνουμε σίγουρα κάθε εβδομάδα ❤️
Εύκολο και πετυχημένη συνταγή 😊
Ta eftiaksa exthes telika Dimitri I sintagi sou poly eukoli kai I geusi 👌
Τέλεια συνταγή,μπαίνει στην λίστα με τις σίγουρες,εύκολες και επιτυχημένες συγχαρητήρια⭐⭐⭐⭐⭐