Υλικά
- 250 γρ βούτυρο αγελάδος
- 250 γρ. ζάχαρη
- 50 ml γάλα πλήρες
- 4 μεσαία αυγά
- 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μία βανίλια
- 30 γρ. κακάο ΙΟΝ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Για το γαρνίρισμα ΙΟΝ PATISSERIE cover cream
Εκτέλεση
Στο μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με την ζάχαρη
μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε
χτυπήσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές
μείγμα.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, την βανίλια και το ξύσμα συνεχίζοντας το
ανακάτεμα μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε καλά και ρίχνουμε μέσα την μισή ποσότητα από το μείγμα κέικ.
Έπειτα, σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κακάο που πριν έχουμε κοσκινίσει, με το γάλα
και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Αφού είναι έτοιμος ο χυλός, τον ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ που έχουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και
ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε στην φόρμα μας και πάνω από το μείγμα το μείγμα με το κακάο και το απλώνουμε προσεκτικά και
ομοιόμορφο σε όλο το μήκος της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 160-170 βαθμούς στον αέρα για 40-45 περίπου λεπτά.
Αφού ψηθεί το κέικ μας, το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει, πριν το γαρνίρουμε.
Τέλος, σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το κουτί ΙΟΝ PATISSERIE cover cream, που πρώτα έχουμε
αφαιρέσει το καπάκι και αφού λιώσει γαρνίρουμε με όση ποσότητα επιθυμούμε το κέικ μας
Μοσχομυρισε το σπιτι!!!❤️❤️❤️❤️
Αγαπημένο κέικ όλης της οικογένειας! ❤️❤️❤️
Perfect!
φοβερο κεικ ευχαριστουμε Δημητρη εισαι φοβερος!
Ωωωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω
Οσες συνταγές έχω κάνει δικές του είναι εγγύηση!!