Οι Απόλυτοι Κουραμπιέδες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 41

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά 

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 580 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 20 ml κονιάκ (ή όποιο ποτό σας αρέσει)
  • 20 ml ανθονερο (προαιρετικά) 

Αν το αλεύρι σας είναι ξερό ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 20 ml σπορέλαιο.

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

Αφού αλλάξουμε το σύρμα με το φτερό, προσθέτουμε στον κάδο μας όλα τα υπόλοιπα υλικά (προαιρετικά σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα) και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα ώσπου να γίνει ένα τριφτό ζυμαράκι.

Θα χρειαστεί σίγουρα 5 λεπτά ανακάτεμα, ωστόσο αν δείτε ότι δεν γίνεται το ζυμαράκι, προσθέτετε το σπορέλαιο και συνεχίζετε για 2 λεπτά το ανακάτεμα. Το τελικό ζυμαράκι είναι τριφτό και ζυμώνεται στα χέρια μας για να γίνει τέλειο!

Κάνουμε μικρά μπαλάκια λοιπόν και με τον αντίχειρα κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση κάθε κουραμπιέ. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 16-20 λεπτά αναλόγως πώς μας αρέσουν.

Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και έπειτα πασπαλίζουμε με μια μικρή δόση ζάχαρης άχνης. Αφού κρυώσουν καλά, καλύπτουμε εντελώς τους κουραμπιέδες μας με ζάχαρη άχνη.

**Για τη συνταγή χρησιμοποίησα 100% αγνό αγελαδινό βούτυρο Lurpak® : https://www.lurpak.com/el-gr/

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 41

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Οι Απόλυτοι Κουραμπιέδες

  1. Αννα 2 Δεκεμβρίου, 2022 at 8:13 πμ #

    Πόσοα γραμμάρια αμύγδαλα μπορώ να βάλω σε αυτή τη συνταγη;

  2. Ρέα 18 Δεκεμβρίου, 2023 at 5:55 πμ #

    Θέλω να βάλω μισό μισό βούτυρο αιγοπρόβειο και αγελάδας. Θα έχω και τα δύο βούτυρα σε θερμοκρασία δωματίου; Έτσι έκανα ως τώρα, όμως κάπου είδα ότι το αιγοπρόβειο το βάζουμε κρύο. Και είπα να ρωτήσω τον ειδικό!

Αφήστε μια απάντηση