Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (Crème Pâtissière)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 24

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 800 ml γάλα πλήρες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκους μεσαίων αυγών
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος ARLA
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και σχεδόν τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Έπειτα, βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αμέσως μετά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Λίγο πριν βράσει το γάλα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε έντονα με ένα σύρμα.

Αφού αδειάσουμε περίπου το μισό γάλα μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών, βάζουμε πίσω στη φωτιά το κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα. Τοποθετούμε πάνω του ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα από το μπολ. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.

Έπειτα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα την βανίλια και τα ξύσματα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ανακατεύουμε ανά μισό λεπτό περίπου, περιμένοντας να κρυώσει ελαφρώς η κρέμα μας, ώστε να μην αχνίζει. Αμέσως μετά προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να λιώσει όλο.

Αν θέλουμε να φάμε την κρέμα σκέτη, τη μοιράζουμε σε μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Αν θέλουμε να χρησιμοποιηθεί η κρέμα ως ένθετο σε γλυκά (όπως μιλφέιγ, τάρτες κ.α.) , τότε τη βάζουμε σε ένα μπολ και την κλείνουμε με μια μεμβράνη που εφάπτεται πάνω της. Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσει, την ανακατεύουμε με το φτερό στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα ή με ένα σύρμα στο χέρι, μέχρι να γίνει μαλακή και βελούδινη.

Έπειτα, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 24

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (Crème Pâtissière)

  1. Nikos 14 Μαρτίου, 2021 at 4:14 μμ #

    Φιλε Δημητρη εχω ζαχαροπλαστιο στην Λευκαδα. Θα χαρω μια μερα να μου δωσεις συμβουλες.

Αφήστε μια απάντηση