Μους Σοκολάτας με 2 Υλικά (Vegan)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 400 γρ. ρεβίθια σε νερό (1 κονσέρβα)
  • 250 γρ. κλασική κουβερτούρα IΟΝ patisserie

Προαιρετικά

  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Μια βανίλια

 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, σουρώνουμε την κονσέρβα με τα ρεβίθια και κρατάμε το νερό.

Έπειτα, με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα το νερό από τα ρεβίθια,
προσθέτοντας προαιρετικά την ζάχαρη και την βανίλια.

Μετά από περίπου 5 με 7 λεπτά χτυπήματος, το ρεβιθόνερο θα έχει αποκτήσει την υφή και τη δομή μιας σφιχτής μαρέγκας.

Στη συνέχεια, σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας (αν θέλουμε πιο αέρινη υφή
στην μους, χρησιμοποιούμε τα 200 γρ. της κουβερτούρας).

Όταν λιώσει η κουβερτούρα, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το 1/3 της
μαρέγκας, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μους.

Τέλος, μοιράζουμε σε σκεύη της επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Μους Σοκολάτας με 2 Υλικά (Vegan)

  1. Βίκυ 2 Φεβρουαρίου, 2022 at 7:44 μμ #

    Μπορεί να χρησιμοποιηθούν ρεβυθια όχι σε κονσέρβα, να τα βράσουμε κανονικά και αν ναι πρεπει να είναι καλό βρασμενα ή να κρατάνε;αλατισμένα ή όχι;και τι ποσοτητα νερού και ρεβυθιων;

Αφήστε μια απάντηση