Υλικά για τον μπακλαβά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250 γρ. φυστίκια Αιγίνης
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
Υλικά για το σιρόπι
- 600 γρ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 3 φέτες λεμόνι
Εκτέλεση
Για τον μπακλαβά:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε και αμέσως μετά βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκατοστών.
Έπειτα στρώνουμε στο ταψί ένα ένα τα φύλλα από το μισό πακέτο, βουτυρώνοντάς τα πολύ καλά με ένα πινέλο και από τις δυο μεριές κι αφήνοντάς τα να εξέχουν έξω από το ταψί μας.
Σε ένα μούλτι τρίβουμε τα φυστίκια Αιγίνης μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια και αμέσως μετά τα απλώνουμε καλά στο ταψί.
Στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε την αρχική διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και αφού τα απλώσουμε όλα, κόβουμε όσα φύλλα περισσεύουν έξω από το ταψί με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Έπειτα, βουτυρώνουμε με το πινέλο καλά γύρω γύρω τα φύλλα πιέζοντάς τα περιμετρικά προς το εσωτερικό του ταψιού μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά (σε περίπτωση που μας έχει περισσέψει βούτυρο το περιχύνουμε και αυτό πάνω από τον μπακλαβά).
Αφού κρυώσει, χαράζουμε, αλλά όχι βαθιά, με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι σε όσα κομμάτια θέλουμε τον μπακλαβά μας και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μας τα υλικά μέχρι να πάρουν μια βράση και αμέσως μετά σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι τον καυτό μπακλαβά που έχουμε βγάλει μόλις από τον φούρνο μας.
Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.
Δεν έχω λόγια…! Ο άνδρας μου τρελάθηκε! Ευχαριστούμε πολύ για τις εξαιρετικές συνταγές 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Μια ερωτηση…..στον αερα θελει λιγοτερο χρονο;;; Και επειδη εχουμε αλλεργια στο φυστικι τα ιδια γραμμαρια σε καρυδι;;; Ευχαριστω!!!
Απλά TEΛΕΙΟΣ!