Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 4 ώριμες μπανάνες
- 50 γρ. κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
- 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 50 γρ. κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
Για την επικάλυψη
- ΙΟΝ patisserie fondue
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 1-1,5 ώρα.
Αφού παγώσουν, τις βάζουμε στο μούλτι (αν δεν χωράνε όλες μαζί τις βάζουμε σε 2 δόσεις) και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας σφιχτός χυλός.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το πολύ 2 λεπτά την κρέμα γάλακτος. Αφού αρχίσει να σφίγγει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Τέλος, ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες μας και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο παγωτό. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ, ώστε να πάνε παντού.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και στρώνουμε μια μεμβράνη στο εσωτερικό της. Αδειάζουμε μέσα όλο το παγωτό μας. Έπειτα καλύπτουμε το παγωτό από πάνω με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω του. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Προαιρετικά όταν παγώσει το παγωτό μας, λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων μια συσκευασία ION Fondue. Περιχύνουμε το παγωτό μας με όση ποσότητα, από το Fondue, θέλουμε.
τελεια συνταγη ευχαριστουμε!
ante na kalokairiasei