Πασχαλινά Σμυρνέικα Κουλουράκια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 225 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8 γρ. μπείκιν πάουντερ
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 875 γρ. αλεύρι μαλακό
  • Μια βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 γρ. μαστίχα τριμμένη (προαιρετικά)

 

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ νερό
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη
ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αυγό σιγά σιγά, αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει καλά.

Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι.

Καλύπτουμε το ζυμάρι μας με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα τουλάχιστον.

Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι μας, πλάθουμε κουλουράκια στα σχήματα που επιθυμούμε (η ζύμη θέλει αρκετή δουλειά στο χέρι, γιατί είναι τριφτή και δεν πλάθεται εύκολα). Προσέχουμε επίσης να είναι όλα στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Τέλος, σε ένα μπολάκι, χτυπάμε 1 αυγό με μια κουταλιά νερό και μια πρέζα αλάτι και αλείφουμε τα κουλουράκια μας καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 στον αέρα, για περίπου 17-20 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

8 Responses to Πασχαλινά Σμυρνέικα Κουλουράκια

  1. Γωγω Μαυριδη 23 Απριλίου, 2021 at 11:37 πμ #

    Μεχρι εδω μύρισαν!!!ευχαριστουμε Δημήτρη!!καλο Πάσχα!!!

  2. Ioanna 26 Απριλίου, 2021 at 1:36 μμ #

    Καλησπέρα Δημήτρη!Οι συνταγές σου είναι υπέροχες και πολύ αναλυτικές.Στη συνταγή αυτή θα μπορούσα να κάνω τη μισή δόση? Θα βγουν το ίδιο γευστικά?Σ ευχαριστώ πολύ. Καλο Πάσχα

    • Dimitrios Makriniotis 26 Απριλίου, 2021 at 6:37 μμ #

      Βεβαίως και μπορείτε !! Καλό Πασχα!!

  3. Δήμητρα Πέππα 30 Απριλίου, 2021 at 5:12 πμ #

    Καλημέρα σας! Έφτιαξα το τσουρέκι από τις συνταγές σας με μεγάλη επιτυχία! Σας ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια! Τώρα θέλω να φτιάξω με τα παιδιά μου τα κουλουράκια αυτά. Επειδή ζούμε στο εξωτερικό, σας είναι εύκολο να μου πείτε τι τύπος είναι περίπου το μαλακό αλεύρι που αναφέρετε; Επίσης, μπορώ να προσθέσω κι εδώ μαχλέπι- κακουλέ στη ζύμη; Ευχαριστώ

    • Dimitrios Makriniotis 30 Απριλίου, 2021 at 4:42 μμ #

      Καλησπέρα σας!!Σας ευχαριστώ πολύ!! Στο εξωτερικό το βρίσκετε ως αλεύρι ζαχαροπλαστικής!! Φυσικά και μπορείτε να βάλετε όποια μπαχαρικά θέλετε!! Καλή σας επιτυχία!!

  4. Στέλλα Τσομπανίδου 9 Μαΐου, 2021 at 12:21 μμ #

    Χριστός Ανέστη!!
    Αντί για άχνη ζάχαρη μπορω να βάλω κανονική; Και αν ναι, πόσα γραμμάρια;

    • Dimitrios Makriniotis 9 Μαΐου, 2021 at 5:13 μμ #

      Αληθώς!!Μόνο αν είναι ψιλή! Εναλλακτικά μπορείτε να την περάσετε από το μούλτι! Καλή σας επιτυχία!!

  5. Παναγιώτης 15 Μαΐου, 2021 at 12:28 μμ #

    Ωωωωωωωω τι ωραία που είναι θα τα κάνω

Αφήστε μια απάντηση