Πάστα Φλώρα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 46

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 μεσαία αυγά
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
  • Μια βανίλια
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό για επάλειψη

 

Για την γέμιση

  • Μαρμελάδα της επιλογής σας

 

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τα ξύσματα και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά, που πριν έχουμε χτυπήσει και αφού γίνουν ένα μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι.

Αμέσως μετά, τυλίγουμε το ζυμάρι σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Αφού το ζυμάρι μας παγώσει, παίρνουμε περίπου τα 3/4 από αυτό και το τοποθετούμε ανάμεσα σε δυο αντικολλητικό χαρτιά. Με έναν πλάστη, το ανοίγουμε λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της ταρτιέρας μας .

Έπειτα, αφαιρούμε το ένα αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίζουμε το ζυμάρι μέσα στην ταρτιέρα μας διαμέτρου 28 εκατοστών (ή και μικρότερη). Αφού στρώσουμε καλά το ζυμάρι στο εσωτερικό της ταρτιέρας, αφαιρούμε ότι περισσεύει έξω από αυτήν και το κρατάμε στην άκρη. Γεμίζουμε την τάρτα μας με όση ποσότητα μαρμελάδας επιθυμούμε.

Αμέσως μετά, παίρνουμε το 1/4 από το ζυμάρι που είχαμε αφήσει στην άκρη, μαζί με τα περισσεύματα της ταρτιέρας και φτιάχνουμε κορδόνια για να δημιουργήσουμε ένα πλέξιμο της αρεσκείας μας πάνω από την τάρτα μας.

Αφού τελειώσουμε το πλέξιμο της τάρτας, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αυγό μαζί με μια κουτάλια της σούπας νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε όπου υπάρχει ζυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 46

No votes so far! Be the first to rate this post.

18 Responses to Πάστα Φλώρα

  1. Mike 11 Μαρτίου, 2021 at 4:51 μμ #

    Perfect!

  2. Mary Bab 11 Μαρτίου, 2021 at 6:19 μμ #

    Μου θύμισε τα παιδικά μου χρονια!!τελειαααα!!!!

  3. Niki 11 Μαρτίου, 2021 at 8:56 μμ #

    Εγώ τη δοκίμασα με μαρμελάδα φράουλα και απλά τα σπάει! Φανταστική συνταγή!,!!!

  4. Maraki 13 Μαρτίου, 2021 at 6:40 πμ #

    Eukoli sintagi euxaristoume Dimitri 💕

  5. Maraki 14 Μαρτίου, 2021 at 10:22 πμ #

    Teleioooooo

  6. Stefania 30 Μαρτίου, 2021 at 12:52 μμ #

    Τέλεια και βουτυρενια.οι οδηγίες που δίνεις είναι κατανοητές και γι’αυτό βγαίνει τέλειο το αποτελεσμα

  7. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΝΑΝΗ 23 Ιουνίου, 2021 at 2:49 μμ #

    Η πιο ωραία που έχουμε φάει ποτέ! Τέλεια συνταγή

    • Dimitrios Makriniotis 25 Ιουνίου, 2021 at 6:18 πμ #

      Να είσαστε καλά!!!

  8. Ιωάννα 14 Σεπτεμβρίου, 2021 at 9:41 μμ #

    Καλησπέρα!!Θα μπορούσα να βάλω πριν τη μαρμελάδα κρέμα στιγμής βανίλια??

  9. Ευα 23 Οκτωβρίου, 2021 at 5:55 μμ #

    Πρώτη φορά κάνω γλυκό σας και ειλικρινά βρήκα ακριβώς το μέτρο που χρειάζομουν.καθως έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό κ ανακάλυψα ότι τα γλυκά τους δεν είναι γλυκά! Έτσι κ τα δικά σας δεν είναι μόνο ζάχαρη πανατα γίνετε ένα φινέτσατο μπέρδεμα στον ουρανίσκο από όλα τα υλικά.Μπραβο σας.
    Εγώ έβαλα σπιτιτλκη μαρμελάδα μήλο που την Εκανα λίγο ξινή.ηταν εκπληκτική.λ

    • Dimitrios Makriniotis 25 Οκτωβρίου, 2021 at 5:41 μμ #

      Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!! Να είσαστε καλά!!

  10. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ 4 Φεβρουαρίου, 2022 at 6:38 μμ #

    Τέλεια συνταγή την κάνω συχνά και μάλιστα διπλή δόση για δύο τάρτες ,αφού γίνονται ανάρπαστες. Ευχαριστώ που μας έκανες ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες.

  11. Τανια 28 Σεπτεμβρίου, 2022 at 5:34 μμ #

    Εύκολη συνταγη και με σίγουρη επιτυχία! Έγινε ανάρπαστη!!!

  12. Θωμη 23 Απριλίου, 2023 at 10:12 πμ #

    Υπέροχη η συνταγή σας. Εγώ την έκανα με αλεύρι ντιγκελ χωρίς γλουτενη. Και είχε μεγάλη επιτυχία. Καμία διαφορά στη γεύση και εμφάνιση

  13. Μάρθα 1 Σεπτεμβρίου, 2023 at 8:39 μμ #

    Δεν έχω λόγια!!! Τελειαααααα!!!
    Την έφτιαξα και με άλλη γέμιση και ήταν και αυτή τέλεια!!!

  14. Μάρθα 2 9 Οκτωβρίου, 2023 at 5:20 μμ #

    Τα παιδια μου, μου είπαν πως είναι το καλυτερο γλυκό που έχω κάνει ποτέ.. 😁. Είχαν δίκιο…

  15. Zanin Sotiropoulou 11 Οκτωβρίου, 2023 at 7:56 μμ #

    Μπράβο σας ! Εξαιρετικός πάντα ! Είμαι fun εδώ και πολλά χρονια !

  16. Χριστινα 5 Απριλίου, 2024 at 5:19 μμ #

    Υπεροχης συνταγη: μια ερωτηση. Στη συνταγη γραφετε 250γρ βουτυρο και στο βιντεο λετε 200γρ βουτυρο. Ποια ειναι η σωστη ποσοτητα; Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Αφήστε μια απάντηση