Πίτα Θεσσαλίας Χωρίς Φύλλο (μπατζίνα)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 500 γρ. φέτα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 μεσαία αυγά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα ή γιαούρτι
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ μυρωδικά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στον χοντρό τρίφτη και τα αλατίζουμε καλά.

Περιμένουμε μισή ώρα, να βγάλουν τα υγρά τους και τα στραγγίζουμε καλά σε μια πετσέτα.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα κολοκυθάκια στον κάδο του μίξερ μαζί με τα 350 γρ. από την φέτα μας, το τυρί κρέμα, τα αυγά, τα μυρωδικά, το αλεύρι ,το μπέικιν και ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα πυρέξ , που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε από πάνω το σιμιγδάλι.

Τέλος, χοντροκόβουμε από πάνω τα 150 γρ. φέτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση