Πολίτικη Κρέμα (Ταούκ Κιοκσού)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. ρυζάλευρο
  • 200 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • Ξύσμα και φλούδες από ένα πορτοκάλι
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη
  • Κανέλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει.
Έπειτα, ρίχνουμε τις φλούδες πορτοκάλι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.

Αφού βράσει το κοτόπουλο, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και του προσθέτουμε νερό κρύο
(βρύσης) μέχρι να το σκεπάσει.

Όταν το κοτόπουλο κρυώσει, το στραγγίζουμε καλά, το βάζουμε στο μούλτι και το τρίβουμε μέχρι να γίνει όσο πιο μικρά κομματάκια γίνεται.

Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κοτόπουλο, το ξύσμα πορτοκάλι και την μαστίχα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει υδρατμούς (όχι να
βράσει).

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα
μέχρι να γίνει μια κρέμα.

Τέλος, κατεβάζουμε την κρέμα μας από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να το πάρει.

Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια της αρεσκείας μας, γαρνίρουμε με κανέλα και
τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Πολίτικη Κρέμα (Ταούκ Κιοκσού)

  1. Magda Kiou 2 Απριλίου, 2021 at 10:10 πμ #

    Apistefto glyko!!!!! To epsaxna kairo!!

  2. Μάριος Κουτσούρης 25 Μαρτίου, 2022 at 3:45 μμ #

    Αν δεν έχουμε ρυζάλευρο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με corn-flour ή νισεσ΄τε;

Αφήστε μια απάντηση