Ψητή Γκανάζ Σοκολάτας με Κράμπλ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την γκανάζ
  • 250 γρ. ΙΟΝ κλασική κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ
Υλικά για το κράμπλ
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση για την γκανάζ
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το κορν φλόουρ, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μικρό πυρέξ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κράμπλ.
Εκτέλεση για το κράμπλ
Στο κάδο του μίξερ, τοποθετούμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό, μέχρι να γίνει ένα μείγμα, περίπου σαν άμμος.
Αμέσως μετά, βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και απλώνουμε από επάνω το κράμπλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20-25 λεπτά.
Το σερβίρουμε καυτό με μια μπάλα παγωτό.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση