Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 250 γρ. φέτα
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
  • 100 γρ. μυρωδικά (κρεμμυδάκι φρέσκο, μαϊντανό, άνηθο κλπ)
  • 30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 μεσαία αυγά
  • 1-2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα, τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να
ομογενοποιηθούν.

Έπειτα, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα και αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το
ανακάτεμα μέχρι γίνει ένα πηχτός χυλός.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι, που πριν έχουμε ξεπαγώσει και στραγγίξει καλά (αν είναι φρέσκο, να το έχουμε καθαρίσει, πλύνει και στραγγίξει), τα μυρωδικά και την φέτα που έχουμε σπάσει με τα χέρια σε κομμάτια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψί 20 επί 30 εκατοστών που έχουμε στρώσει αντικολλητικό
χαρτί και από επάνω το πασπαλίζουμε με το ψιλό σιμιγδάλι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180-190 βαθμούς, στον αέρα,
για περίπου 20-25 λεπτά.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο

  1. ΓΕΩΡΓΙΑ 13 Σεπτεμβρίου, 2023 at 11:02 πμ #

    θα μπορούσα να αντικαταστήσω ή να παραλείψω την κρέμα γάλακτος;

Αφήστε μια απάντηση