Το Απόλυτο Τσουρέκι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 87

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 22 γρ. ξηρή μαγιά
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 90 ml νερό
  • 80 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1 1/2 κ.γ μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ κάρδαμο (ή αλλιώς κακουλέ)
  • 1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη
  • Μια βανίλια
  • Προαιρετικά ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

Υλικά για την επάλειψη

  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ γάλα πλήρες

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, που πριν έχουμε ζεστάνει, αλλά όχι κάψει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας 1 κ.σ ζάχαρη, 2-3 κ.σ αλεύρι και την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ελαφρώς, ίσα να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Έπειτα, σκεπάζουμε καλά με μια μεμβράνη τον κάδο μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 20 λεπτά και «ξυπνήσει» η μαγιά μας, προσθέτουμε πρώτα το υπόλοιπο αλεύρι και μετά τα υπόλοιπα υλικά μας, με τελευταίο το γάλα (που πριν έχουμε ζεστάνει ώστε να είναι χλιαρό) και το βούτυρο που έχουμε λιώσει σε ένα μπρίκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσοχή στο βούτυρο, να μην είναι καυτό, αλλά απλά ζεστό.

Ανακατεύουμε με τον γάντζο, σε μεσαία προς χαμηλή ταχύτητα, για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ελαστικό και κολλώδες ζυμάρι.

Αμέσως μετά, λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι μας και καλύπτουμε καλά το μπολ με μεμβράνη.

Τέλος, το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για δυο ώρες τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί το ζυμάρι μας.

Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το μπολ και το κόβουμε σε 9 ίσα κομμάτια. Έπειτα, παίρνουμε 3 από τα κομμάτια, τα κάνουμε κορδόνια ίσου πάχους και μήκους και φτιάχνουμε μια πλεξούδα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, φτιάχνοντας πλεξούδες και με τα υπόλοιπα κομμάτια μας. Αμέσως μετά, αφού τοποθετήσουμε τα τσουρέκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά τουλάχιστον.

Αφού περάσουν τα 45 λεπτά, χτυπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό με το γάλα προσέχοντας να είναι και τα δυο σε θερμοκρασία δωματίου και με ένα πινέλο αλείφουμε πολύ απαλά όλη την επιφάνεια της κάθε πλεξούδας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς για 23-25 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 87

No votes so far! Be the first to rate this post.

105 Responses to Το Απόλυτο Τσουρέκι

  1. Αννα Κων 9 Απριλίου, 2021 at 10:39 πμ #

    Περίμενα πως κ πως τσουρέκι απο σενα Δημήτρη!καλο Πάσχα!

  2. Vicky pap 9 Απριλίου, 2021 at 10:58 πμ #

    Καλο Πάσχα σεφ !!!!!!!!!
    Θα τα φτιάξω σίγουρα!!!!

  3. Geo geo 9 Απριλίου, 2021 at 1:40 μμ #

    Το κανεις να φαινεται τοσο εύκολο, που πρώτη φορα ψήνομαι να φτιάξω μονος μου τσουρέκια 👏🏻👏🏻👏🏻

  4. Αγγελική Τσάνα 13 Απριλίου, 2021 at 6:54 μμ #

    Πρώτη φορά θα φτιάξω τσουρέκι. Ευχαριστώ για την αναλυτική συνταγή! Καλό Πάσχα!

  5. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΛΗΡΗ. 14 Απριλίου, 2021 at 10:45 πμ #

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ.

  6. Δημητρα 15 Απριλίου, 2021 at 6:56 μμ #

    Καλησπέρα, ζω στη Γερμανία και δν ξετω ποιο αλεύρι να χρησιμοποιήσω για τα τσουρέκια.

    • Dimitrios Makriniotis 17 Απριλίου, 2021 at 6:21 μμ #

      Αλεύρι σκληρό, ή αν βρείτε, αλεύρι με περισσοτερη γλουτένη!!καλή σας επιτυχία!!

  7. Ελενα 16 Απριλίου, 2021 at 8:47 μμ #

    Καλησπέρα! Χωρίς μίξερ μεγάλο, γίνονται?

    • Dimitrios Makriniotis 17 Απριλίου, 2021 at 6:19 μμ #

      Και βεβαια!! Στο χέρι, 20 λεπτα ζύμωμα!καλη σας επιτυχια!!!

      • Βαρβάρα 20 Απριλίου, 2021 at 2:34 μμ #

        Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός που έχει τις δύο “βίδες”;

        • Dimitrios Makriniotis 21 Απριλίου, 2021 at 11:27 πμ #

          Δυστυχώς όχι! Ζυμώστε στο χέρι για 20 λεπτά! Καλή σας επιτυχία!!

  8. Δήμητρα 17 Απριλίου, 2021 at 1:11 πμ #

    Καταπληκτικό φαίνεται 😋👍😋👍
    Θά τό φτιάξω σίγουρα..
    Σέ ευχαριστούμε Chef 🙏😋👍👍👍

  9. Δωρα Βασιλειου 17 Απριλίου, 2021 at 9:16 μμ #

    Αν δεν έχουμε μίξερ με γάντζο???

    • Dimitrios Makriniotis 18 Απριλίου, 2021 at 12:03 μμ #

      Αν δεν έχουμε μίξερ, ζυμώνουμε 20 λεπτά στο χέρι! Καλή σας επιτυχία!!

      • Χρυσα 25 Απριλίου, 2021 at 7:01 πμ #

        Θα ζυμωσει καδος 4,6 λιτρων 1 κιλο αλευρι σεφ?

        • Dimitrios Makriniotis 25 Απριλίου, 2021 at 12:54 μμ #

          Βεβαίως!

  10. Ευτυχία 18 Απριλίου, 2021 at 10:44 πμ #

    Αν κάνω τη μισή δόση πρέπει να προσέχω κάτι; Θα πετύχει;

    • Dimitrios Makriniotis 18 Απριλίου, 2021 at 12:02 μμ #

      Και βέβαια θα πετύχει!! Καλή σας επιτυχία!!

      • Ευτυχία 18 Απριλίου, 2021 at 2:12 μμ #

        Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

  11. Mar 19 Απριλίου, 2021 at 1:19 πμ #

    Καλησπέρα σας! Παίζει ρόλο η πρωτεΐνη; Βρίσκω με 13,2. Επίσης γιατί λέτε χωρίς γλουτένη σε άλλο σχόλιο; Βοηθάει να μην έχει; Να ψάξω αν είναι!

    • Dimitrios Makriniotis 19 Απριλίου, 2021 at 8:05 πμ #

      Η συνταγη είναι υπεραναλυτική! Ακολουθήστε τις οδηγίες κατά γράμμα και θα έχετε σίγουρη επιτυχία!

  12. ΣΥΛΒΙΑ 19 Απριλίου, 2021 at 9:36 πμ #

    Καλησπέρα σας , εγώ προσθέτω πάντα στα τσουρέκια μου ένα εκχύλισμα από μυρωδικά που τα βράζω σε λίγο νεράκι Ιπερίπου 2 κουταλιές της σούπας)
    Ποιό υγρό της συνταγής θα μπορούσα να μειώσω για να προσθέσω το εκχύλισμα αυτό?

    • Dimitrios Makriniotis 20 Απριλίου, 2021 at 8:20 πμ #

      Όποιο προτιμάτε !Δεν υπάρχει πρόβλημα για τόσο μικρή ποσότητα!! Καλή σας επιτυχία!!

  13. Τετα 19 Απριλίου, 2021 at 5:56 μμ #

    Γειά σας, η ζάχαρη δεν πρέπει να λιώσει;; Σε αντιστάσεις η ίδια θερμοκρασία;

    • Dimitrios Makriniotis 20 Απριλίου, 2021 at 8:17 πμ #

      Σε αντιστάσεις βάζουμε 5-10 βαθμούς παραπάνω !! Η ζάχαρη λιώνει στη διαδικασία παρασκευής του ζυμαριού μας!!καλή σας επιτυχία!

    • Stella 11 Απριλίου, 2023 at 7:53 μμ #

      Η τέλεια συνταγή! Συγχαρητήρια Δ. Μακρινιώτη και πάντα επιτυχίες!

    • Stella 11 Απριλίου, 2023 at 7:54 μμ #

      Η τέλεια συνταγή! Συγχαρητήρια Δ. Μακρινιώτη !Καλό Πάσχα!!

  14. Μπαρμπούνη Σωτηρια 19 Απριλίου, 2021 at 7:47 μμ #

    Καλησπέρα σας μπορει να αντικατασταθεί η ζάχαρη με κρυσταλλική στέβια; Ευχαριστω πολύ

    • Dimitrios Makriniotis 20 Απριλίου, 2021 at 8:16 πμ #

      Η αντικατάσταση της ζάχαρης δεν είναι τόσο απλή γιατί δεν την χρησιμοποιούμε μόνο για τις γλυκαντικές της ιδιότητες!

  15. ΑΡΕΤΗ 20 Απριλίου, 2021 at 2:48 μμ #

    Καλησπέρα! Για πόσες μέρες μένει αφράτο; Επίσης, αν φτιάξουμε τη ζύμη τη μια μέρα, τη βάλουμε στο ψυγείο και την πλάσουμε την επομένη, υπάρχει πρόβλημα;

    • Dimitrios Makriniotis 21 Απριλίου, 2021 at 11:28 πμ #

      Καλησπέρα! Δεν υπάρχει πρόβλημα να πλάσουμε την επόμενη μέρα! Καλή σας επιτυχία!

  16. Maria 21 Απριλίου, 2021 at 12:37 μμ #

    Καλησπέρα!μπορουμε
    Να κάνουμε το ζύμωμα σε πρόγραμμα ζυμώματος αρτοπαρασκευαστή ;ευχαριστώ

    • Dimitrios Makriniotis 22 Απριλίου, 2021 at 8:20 πμ #

      Λυπάμαι, δεν χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο μηχάνημα, παρόλα αυτά μπορείτε να το δοκιμάσετε! Καλη σας επιτυχία!

  17. Marina 21 Απριλίου, 2021 at 12:56 μμ #

    Θα δοκιμάσω και εγώ τη συνταγή φέτος!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!

  18. Βικτωρία 21 Απριλίου, 2021 at 9:23 μμ #

    Υπέροχη συνταγή και σχετικά εύκολη!Για να γίνει λίγο πιο γλυκό χρειάζεται να αλλάξει κάτι στις υπόλοιπες δοσολογίες? Κάθε φορά με τις συνταγές σας έχουμε σίγουρα θετικά σχόλια, σας ευχαριστώ πολύ!

    • Dimitrios Makriniotis 22 Απριλίου, 2021 at 8:17 πμ #

      Μπορείτε να προσθέσετε μέχρι 30γρ. παραπάνω ζάχαρη! Καλη σας επιτυχία!!

    • Ζwi 23 Απριλίου, 2021 at 9:26 πμ #

      Καλημέρα σας!μπορουμε να αποθηκεύσουμε τη ζύμη στην κατάψυξη ;ευχαριστώ κ καλή ανάσταση!

      • Dimitrios Makriniotis 23 Απριλίου, 2021 at 12:56 μμ #

        Δυστυχώς όχι ! Καλό Πασχα!

  19. Ιωάννα 21 Απριλίου, 2021 at 9:30 μμ #

    Μπορώ να τα πλεξω με 4 λωρίδες;

    • Dimitrios Makriniotis 22 Απριλίου, 2021 at 8:16 πμ #

      Και βέβαια μπορείτε! Καλη σας επιτυχία!!

  20. Στάθης 22 Απριλίου, 2021 at 2:10 μμ #

    Γίνεται να τα Κάνουμε γεμιστά με κάστανο και να τα λουστούμε με σοκολάτα;;;;;

    • Dimitrios Makriniotis 22 Απριλίου, 2021 at 7:02 μμ #

      Και βέβαια μπορείτε! Καλή σας επιτυχία !

  21. Γεωργία 23 Απριλίου, 2021 at 7:54 πμ #

    Καλημέρα! Θα μπορούσαμε με την συγκεκριμένη συνταγή να φτιάξουμε ατομικά τσουρέκια, τύπου muffins? Αν ναι, στους πόσους βαθμούς και για πόση ώρα ψήνουμε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    • Dimitrios Makriniotis 23 Απριλίου, 2021 at 12:57 μμ #

      Και βέβαια μπορείτε !! Ψήνετε περίπου για 20 λεπτά! Καλή σας επιτυχία!

  22. Dora 23 Απριλίου, 2021 at 12:35 μμ #

    Καλησπερα! Θα μπορουσα να το φτιαξω με μαυρη ζαχαρη αντι για λευκη;

    • Dimitrios Makriniotis 23 Απριλίου, 2021 at 1:02 μμ #

      Μπορείτε, αν χρησιμοποιήσετε ψιλή μαύρη ζάχαρη ! Καλή σας επιτυχία!!

  23. ΕΥΔΟΚΊΑ ΣΥΡΙΓΟΥ 25 Απριλίου, 2021 at 5:12 πμ #

    Καλημέρα!Έχω νωπη μαγιά μπορώ να βάλω και πόση;

    • Dimitrios Makriniotis 25 Απριλίου, 2021 at 12:55 μμ #

      Για κάθε 1γρ. ξηρής μαγιάς, 3γρ. νωπής !!Καλή σας επιτυχία !!

  24. Σοφία 25 Απριλίου, 2021 at 10:04 πμ #

    Καλησπέρα, αντί για ξηρή μαγιά, πόση νωπή να βάλω;

    • Dimitrios Makriniotis 25 Απριλίου, 2021 at 12:54 μμ #

      Για κάθε 1γρ. ξηρής μαγιάς, 3γρ. νωπής !!Καλή σας επιτυχία !!

  25. Christina 25 Απριλίου, 2021 at 11:39 πμ #

    Καλησπέρα.Θα μπορούσα να αντικαταστήσω τη ξηρή μαγιά με νωπη;Σε τι αναλογια;Ευχαριστώ πολύ

    • Dimitrios Makriniotis 25 Απριλίου, 2021 at 12:51 μμ #

      Για κάθε 1γρ. ξηρής μαγιάς, 3γρ. νωπής! Καλή σας επιτυχία!!

  26. Γιαννης 25 Απριλίου, 2021 at 10:32 μμ #

    Καλησπερα Δημήτρη. Σήμερα τα έφτιαξα πρωτη φορα κ ήταν ότι καλυτερο έχουμε φάει. Τα παιδια θα ήθελαν κ με σοκολατα. Σε ποια φάση της συνταγής μπορώ να τα γεμίσω? Ευχαριστώ κ καλο πασχα με υγεια να εχεις

    • Dimitrios Makriniotis 26 Απριλίου, 2021 at 9:02 πμ #

      Καλημέρα φίλε μου! Ο απλός τρόπος είναι, αφού γίνουν τα τσουρέκια, να τα κόψουμε στη μέση και να τα γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε! Ο πιο περίπλοκος είναι να ανοίξουμε με έναν πλάστη τα κορδόνια από το ζυμάρι μας, να τα γεμίσουμε με ό,τι προτιμάμε και μετά να τα ρολάρουμε και να τα πλέξουμε! Καλη επιτυχία!!

  27. Γιαννης 26 Απριλίου, 2021 at 7:26 πμ #

    Καλημερα Δημήτρη. Εφτιαξα χτες τα τσουρέκια σου κ θα τα ξανά φτιάξω κ σημερα γιατί δεν έμεινε τίποτα😁😁😁αν θέλω να τα γεμίσω με σοκολατα σε ποιο στάδιο της συνταγής το κάνω?

    • Dimitrios Makriniotis 26 Απριλίου, 2021 at 9:00 πμ #

      Καλημέρα φίλε μου! Ο απλός τρόπος είναι, αφού γίνουν τα τσουρέκια, να τα κόψουμε στη μέση και να τα γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε! Ο πιο περίπλοκος είναι να ανοίξουμε με έναν πλάστη τα κορδόνια από το ζυμάρι μας, να τα γεμίσουμε με ό,τι προτιμάμε και μετά να τα ρολάρουμε να κλείσουνε και να τα πλέξουμε! Καλη επιτυχία!!

      • Joanna 28 Απριλίου, 2021 at 9:14 πμ #

        Καλησπέρα σεφ!! Φιλέ αμυγδάλου μπορώ να βάλω από πάνω;

        • Dimitrios Makriniotis 28 Απριλίου, 2021 at 9:52 πμ #

          Βεβαίως και μπορείτε! Καλή σας επιτυχία!!

  28. Τακης 26 Απριλίου, 2021 at 1:28 μμ #

    αγαπητε Δημητρη εχεις δυο συνταγες με τσουρεκι ποια η διαφορα στην γευση δεν ξερω ποια να κανω μπερδευτηκα λιγο

    • Dimitrios Makriniotis 26 Απριλίου, 2021 at 6:39 μμ #

      Και οι δύο είναι αγαπημένες μου συνταγές!! Διαλέξτε όποια ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας!! Καλή σας επιτυχία!!

  29. Nassia 26 Απριλίου, 2021 at 4:57 μμ #

    Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω οι αναλογίες που δίνετε στα μπαχαρικά πόσο αντιστοιχούν σε κόκκους μαχλέπι και δάκρυα μαστίχας;
    Θα ήθελα να κάνω την συνταγή αλλά δεν ξέρω πόση ποσότητα να χρησιμοποιήσω.
    Ευχαριστώ!

    • Dimitrios Makriniotis 26 Απριλίου, 2021 at 6:36 μμ #

      Προτείνω να αλέσετε το μαχλέπι και την μαστίχα εωσ ότου γεμίσετε 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι και 1/2 μαστιχα! Καλή σας επιτυχία!!

  30. Κικη 26 Απριλίου, 2021 at 6:43 μμ #

    Για ποσά τσουρέκια είναι η συνταγή;
    Μπορώ να βγάλω 2 τσουρέκια ;
    Μπορώ να διπλασιάσω τα υλικά;

    • Dimitrios Makriniotis 27 Απριλίου, 2021 at 8:39 πμ #

      Η συνταγή είναι για 3 τσουρέκια!!Φυσικά και μπορείτε να διπλασιάσετε !Καλή σας επιτυχία!!

  31. sirkaterina 26 Απριλίου, 2021 at 7:41 μμ #

    Υπέροχα πραγματικά τα τσουρέκια!!Μοσχοβόλισε το σπίτι

    • Dimitrios Makriniotis 27 Απριλίου, 2021 at 9:00 πμ #

      Να είσαστε καλά !!!Καλό Πάσχα!!

  32. Nassia 27 Απριλίου, 2021 at 5:05 πμ #

    Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας!

  33. Δήμητρα Γιωτη 27 Απριλίου, 2021 at 10:38 πμ #

    Τα καλυτερα τσουρέκια που εχω φτιάξει ποτε στη ζωή μου!!!!το μονο κακο ειναι οτι τα φαγαμε ολα σε μιάμιση μερα!!!Δοκιμασα μετα να φάω ενα κομματι τσουρέκι του εμπορίου και η διαφορα στη γεύση ηταν χαοτική !!!σας Ευχαριστουμε πολυ!!!παω για δεύτερη δόση!!

  34. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 27 Απριλίου, 2021 at 6:30 μμ #

    Καλησπέρα!!! Πόσα γραμμάρια περίπου τα δύο αυγά??? Γτ έχω αρκετά μεγάλα αυγά!!

    • Dimitrios Makriniotis 27 Απριλίου, 2021 at 7:36 μμ #

      Καλησπέρα!! 50γρ. το ένα!! Καλή σας επιτυχία!!

  35. Aggeliki Spyropoulou 27 Απριλίου, 2021 at 6:46 μμ #

    Εξαιρετικά!μόλις έφτιαξα τη συνταγή!συγχαρητήρια!

    • Dimitrios Makriniotis 27 Απριλίου, 2021 at 7:38 μμ #

      Να είσαστε καλά!! Καλό Πασχα!!

  36. Λουίζα 27 Απριλίου, 2021 at 9:27 μμ #

    Θα ήθελα να με ενημερώσετε για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα τσουρέκια το σκληρό αλεύρι μετά την ημερομηνία λήξης που γράφει η συσκευασία.
    (Αν φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί)
    Ευχαριστώ

    • Dimitrios Makriniotis 28 Απριλίου, 2021 at 6:47 πμ #

      Δυστυχώς δε μπορώ να σας πω να χρησιμοποιήσετε ένα προιόν που έχει λήξει!

  37. Π.Φ 28 Απριλίου, 2021 at 6:12 πμ #

    Μπορώ να ζυμώσω τα τσουρέκια τη μια μέρα, να αφήσω να κάνουν το πρώτο φούσκωμα για 2 ωρες & μετά να βάλω τη ζύμη στο ψυγείο για όλο το βράδυ ώστε την επόμενη ημέρα να κάνω το πλέξιμο & την υπόλοιπη διαδικασία;

    • Dimitrios Makriniotis 28 Απριλίου, 2021 at 6:48 πμ #

      Μπορείτε, αλλά δεν το προτείνω! Καλή σας επιτυχία!

  38. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 28 Απριλίου, 2021 at 6:55 πμ #

    να ρωτήσω δεν έχω μίξερ με γάντζο λέτε ότι ζυμώνεται κ στο χέρι αφού το μίγμα θα είναι κολωδης γίνετε ?

    • Dimitrios Makriniotis 28 Απριλίου, 2021 at 7:00 πμ #

      Βεβαίως και γίνεται!! Θέλει ζύμωμα στο χέρι για 20 λεπτά!! Καλή σας επιτυχία!!

  39. G 28 Απριλίου, 2021 at 10:17 πμ #

    Καλησπέρα! Έφτιαξα τα τσουρέκια σας και η ζύμη μετά το χτύπημα με το γάντζο, μου βγήκε σφιχτή. Δεν είχε την τσιχλωτη υφή που θα έπρεπε. Το πρώτο φούσκωμα με τη μαγιά είχε πετύχει και είχα μετρήσει και τις θερμοκρασίες των υγρών έως 30 βαθμούς . Τι μπορεί να πήγε λαθος και δεν φουσκωσαν μετα? Ευχαριστώ!

    • Dimitrios Makriniotis 28 Απριλίου, 2021 at 12:28 μμ #

      Λυπάμαι !Ο μόνος λόγος που μπορεί να δικαιολογήσει την σφιχτή σας ζύμη, είναι το λάθος ζύγισμα των υλικών !

  40. Ρούλα Μ 28 Απριλίου, 2021 at 10:58 πμ #

    Μπήκα να ξαναδώ την συνταγή γιατι παω για τριτη δόση!!!Δε μπορούσα να μη γράψω σχόλιο !!!οτι καλύτερο εχω φτιάξει ποτε σε τσουρέκι!!κι εχω κανει συνταγές απο πολλούς τόσα χρονια!!σε ευχαριστουμε Δημήτρη

  41. Στελλα 28 Απριλίου, 2021 at 11:03 πμ #

    Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να τα κάνω με ζάχαρη καρύδας ή μέλι για να φάει και το μωρό μου. Ευχαριστώ πολύ!

    • Dimitrios Makriniotis 28 Απριλίου, 2021 at 12:25 μμ #

      Δυστυχώς όχι! Η μόνη εναλλακτική της λευκής ζάχαρης που μπορεί να λειτουργήσει, είναι η ψιλή καστανή ζάχαρη!

  42. Π.Φ 28 Απριλίου, 2021 at 6:38 μμ #

    Σας ευχαριστώ τόσο για την άμεση απάντηση σας όσο και για το γεγονός πως μετά από 10 χρόνια συνεχών προσπαθειών κατάφερα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να φτιάξω το σωστό τσουρέκι με απλές διαδικασίες, σωστές δοσολογίες & εκπληκτική καθοδήγηση χωρίς αλχημείες !!!!!
    Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση με υγεία & χαρά !!!!!

    • Dimitrios Makriniotis 28 Απριλίου, 2021 at 7:08 μμ #

      Να εισαστε καλά!! Καλή Ανάσταση!!

  43. Λουίζα 28 Απριλίου, 2021 at 10:37 μμ #

    Πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή σας. Έγιναν καταπληκτικά.
    Είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω τσουρέκια και είμαι ενθουσιασμένη.
    Εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη 👋😘

  44. Μαρία 29 Απριλίου, 2021 at 2:13 πμ #

    7μηνών έγκυος και προκομένη τα ξεκίνησα στις 3τα ξημερώματα 🤣από τα σχόλια σου και μόνο σεφ πρέπει να δικαιωθώ!!!

  45. ειρηνη 29 Απριλίου, 2021 at 8:47 πμ #

    χρονια πολλα, ηθελα να ρωτησω αν χρησιμοποιω απο την αρχη της συνταγης το γαντζο στο μιξερ

    • Dimitrios Makriniotis 29 Απριλίου, 2021 at 7:24 μμ #

      Χρονια πολλά!!Ναι από την αρχή!Καλη σας επιτυχία!

  46. Πατερακη Αντωνια 1 Μαΐου, 2021 at 4:38 μμ #

    Εξαιρετική συνταγή. Τα καλύτερα τσουρέκια με διαφορά… Αφρατα και πεντανοστιμα. Ευχαριστούμε πολύ.

  47. Π.Φ 1 Μαΐου, 2021 at 9:57 μμ #

    Χρόνια πολλά & Χριστός Ανέστη !!!
    Σεφ μετά το απόλυτο τσουρέκι αναμένουμε συνταγή για το απόλυτο νηστίσιμο τσουρέκι !!!!!

  48. Έλεν Βούρεξ 2 Μαΐου, 2021 at 11:06 μμ #

    Τέλεια! Πεντανόστιμα κ πολύ εύκολα στην περιγραφή όσο κ στην παρασκευή τους! Σίγουρα θα τα ξαναφτιαξω άμεσα γιατί δεν έμεινε τίποτα… Συγχαρητήρια ! Να στε καλά!

    • Ιωάννα 8 Απριλίου, 2023 at 7:37 μμ #

      αν τη συγκεκριμένη δόση αντι για 3 τσουρέκια την πλασω σε 2 πόση ώρα πρέπει να ψηθουν;

  49. Σπυρος 3 Μαΐου, 2021 at 5:19 πμ #

    Αν χρησιμοποιησω την μιση ποσοτητα αλευρι ( 500 γρ.), θα πρεπει να μειωσω και ολες τις υπολοιπες ποσοτητες των υλικων στο 1/2?
    Ευχαριστω και χρονια πολλα!

    • Dimitrios Makriniotis 3 Μαΐου, 2021 at 1:22 μμ #

      Ακριβώς !!Καλή σας επιτυχία και χρόνια πολλά!!

  50. Ράνια 3 Μαΐου, 2021 at 10:38 μμ #

    Χρόνια πολλά! Χριστός ανέστη! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή! Έγινε εύκολα, χωρίς άγχος και παρότι στο χέρι πέτυχε μια χαρά! Το ίδιο και τα κουλουράκια σας👌

  51. Eva 2 Απριλίου, 2022 at 8:46 πμ #

    Ποια από τις δύο συνταγές που έχετε δίνει το πιο μαστιχωτο αποτέλεσμα;
    Θέλω να έχει πολλές ίνες.

  52. Χριστίνα 19 Απριλίου, 2022 at 7:14 μμ #

    Πραγματικά το ΚΑΛΥΤΕΡΟ τσουρέκι!!!Τόσο εύκολο και πεντανόστιμο!!! Ευχαριστούμε πολύ 🙏 Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!!!

  53. Σοφία 20 Απριλίου, 2022 at 8:52 μμ #

    Καλησπέρα σας. Είναι δυνατό να παραλείψω το νερό και το χυμό πορτοκαλιού, αυξάνοντας ανάλογα την ποσότητα του γάλακτος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  54. Αριστούλα 31 Μαρτίου, 2023 at 8:38 μμ #

    Όπως πάντα εξαιρετική συνταγή και βγαίνει σωστότατη! Την έκανα σε αρτοπαρασκευαστή και δεν έχουμε φάει πιο αφράτα τσουρέκια! Συγχαρητήρια κι ευχαριστούμε για όσα tips μας μαθαίνετε!!!

  55. Δέσποινα 9 Απριλίου, 2023 at 9:52 μμ #

    Η καλύτερη συνταγή για τσουρέκι που έχω δοκιμάσει…. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που την κάνω και επειδή δεν μας φτάνει η δόση αυτή φτιάχνω διπλή!! Ευχαριστούμε σεφ να είστε καλά

  56. ΦΡΌΣΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΎΛΟΥ 11 Απριλίου, 2023 at 4:57 μμ #

    Τα τσουρέκια είναι υπέροχα. Πέτυχαν απολύτως. Επειδή σύντομα θα τα ξαναφτιάξω, μπορώ να προσθέσω λίγη ζαχαρίτσα ακόμη;;
    Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση 🐞 🐞 🐞

  57. Ελένη Βουρεξ 20 Απριλίου, 2023 at 1:56 μμ #

    Πραγματικά η καλύτερη, η πιο νόστιμη κ η πιο απλή στην παρασκευή της συνταγή για τσουρέκι!!! 2η χρονιά που τη φτιάχνω κ δεν την αλλάζω! Συγχαρητήρια πολλά σεφ!!!💖

  58. Ευαγγελία 27 Οκτωβρίου, 2023 at 9:54 πμ #

    Καλησπέρα σας, κύριε Μακρυνιώτη,

    Αν θέλετε βοηθήστε με με τα παρακάτω.

    Διάβασα την απάντηση σας: κάθε αυγό (της παραπάνω συνταγής) είναι 50 γρ,
    σε κάποια ερώτηση για το μέγεθος των μεσαίων αυγών της παραπάνω συνταγής.

    1) 50 γρ ζυγισμένο με το τσόφλι του ή χωρίς;

    2) Επίσης, παρακαλώ, στην συνταγή σας ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ αναφέρετε : 1 αυγό. τι βάρος παρακαλώ;
    Θα κάνω και τις δύο!

    3) Τέλος, σε όλες τις συνταγές σας όταν αναφέρετε 1 μεσαίο αυγό, θα ακολουθήσω την απάντηση που θα μου δώσετε;

    4) Γενικότερα όταν αναφέρετε απλά 1 αυγό, τι βάρος πρέπει να έχει;

    Πολύ με αγχώνει αυτό το θέμα με το βάρος των αυγών στις γλυκές παρασκευές!

    Θα σχολιάσω εδώ, μόνο για τα Rochers Coco!!! Νοστιμότατα και χωρίς σοκολάτα!, εύκολα,
    Σας ευχαριστώ για όσα μας δίνετε. Απλά, κατανοητά, με ηρεμία και χωρίς κομπασμό.
    Να είστε καλά!

  59. Ourania Tassopoulou 22 Απριλίου, 2024 at 7:05 πμ #

    Έφτιαξα δύο δόσεις….. ήδη!! Εξαφανίστηκαν όλα τα τσουρέκια!!!! Μπράβο,chef!! Εξαιρετική συνταγή!! Σίγουρη επιτυχία!!

Αφήστε μια απάντηση