Υλικά για το κανταΐφι
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
- 300 γρ. καρύδια
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ κανέλα
Υλικά για το σιρόπι
- 600 γρ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 100 γρ. μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση για το κανταΐφι
Τρίβουμε το φύλλο κανταΐφι μας σε κομματάκια μέσα σε ένα μεγάλο πολυκόφτη ή σιγά σιγά σε ένα μούλτι.
Έπειτα, αδειάζουμε όλο το τριμμένο κανταΐφι σε ένα μεγάλο μπολ.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε την μισή ποσότητα από το φύλλο, σε ένα ταψάκι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε τα καρύδια μας με το υπόλοιπο φύλλο κανταιφι όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς,στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα, για 1 ώρα.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι και 10 λεπτά πριν γίνει το κανταΐφι μας, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση.
Σιρόπιασμα
Όταν ψηθεί το κανταΐφι μας, όπως είναι καυτό, σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ