Υλικά για την κρέμα
- 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 μεσσία αυγά
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. ΙΟΝ κλασική κουβερτούρα
Υλικά για το σου
- 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 160 ml νερό
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 10 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι
- 1 βανιλίνη
- 200 γρ. αλεύρι
- 6 μεσαία αυγά
Υλικά για το γλασο
- 250 γρ. ΙΟΝ κλασική κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μετά 80gr της ζάχαρης και ζεσταίνουμε.
Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται.
Εκτέλεση για το σου
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα, το νερό, την βανίλια ,την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο, που πριν έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Αμέσως μετά και πριν να παίρνει βράση το μείγμα μας, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας έντονα με μια ξύλινη κουτάλα.
Αφού γίνει ένα ζυμαράκι, ανεβάζουμε το κατσαρολάκι μας πάλι στη δυνατή φωτιά και το τσιγαρίζουμε για περίπου ένα λεπτό.
Έπειτα, αδειάζουμε το ζυμαράκι μας στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει και ζυγίσει προσεκτικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να τα απορροφήσει το ζυμάρι μας.
Αδειάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα τσέρκι 22-24 που έχουμε ακουμπήσει σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά.
Εκτέλεση για το γλάσο
Σε ένα μπεν μαρι βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Στήσιμο γλυκού
Αφού κρυώσει το γιγάντιο σου μας το κόβουμε στην μέση και το γεμίζουμε με την κρέμα μας.
πολυ καλο
ΚΑΛΗΜΕΡΑ !
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !
ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ..