Τούρτα Νουγκατίνα Αμυγδάλου

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 25

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά για τα φύλλα νουγκατίνας

  • 6 ασπράδια μεσαίων αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. αμύγδαλο ωμό
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ κανέλα

 

Υλικά για την κρέμα

  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. κορν φλαουρ
  • 5 κρόκους μεσαίων αυγών
  • 50 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE λευκή κουβερτούρα

Υλικά για γαρνιτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη

Υλικά για το ντεκόρ

  • Κερασάκια γλασέ
  • Τριμμένο φυστίκι Αιγίνης

 

Εκτέλεση για τα φύλλα νουγκατίνας
Σε ένα ταψί, βάζουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στον αέρα, στην
μεσαία σχάρα για 12 λεπτά.

Έπειτα, σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.

Όταν τα αμύγδαλα μας κρυώσουν, τα τρίβουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Αμέσως μετά, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας μαζί το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, με μια μαρίζ, παίρνουμε το 1/3  από την μαρέγκα μας και το βάζουμε στο μείγμα
που ετοιμάσαμε με τα αμύγδαλα ανακατεύοντας τα με την μαρίζ.

Τέλος, αδειάζουμε την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να γίνει ομοιογενές όλο το μείγμα μας, προσέχοντας πολύ να μην χάσει τον όγκο του.
Έπειτα, παίρνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου μας, τοποθετούμε αντικολλητικο χαρτί και
ακουμπάμε μέσα και στην άκρη ένα τσέρκι 20 εκατοστών.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε με το μείγμα νουγκατίνας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής έχοντας βάλει μια ίσια μύτη και γεμίζουμε κάνοντας σπιράλ σε όλη την βάση του τσερκιού μας.

Έπειτα, αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι και κάνουμε άλλες 2 φορές την ίδια διαδικασία ακουμπώντας το τσέρκι μας κάθε φορά δίπλα στο προηγούμενο, ώστε να ετοιμάσουμε 3 ίδιες βάσεις.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 13 λεπτά.
Όταν οι βάσεις μας ψηθούν και αφού θα έχουν κολλήσει στο αντικολλητικό χαρτί, πιάνουμε
τις δυο άκρες του χαρτιού και τουμπάρουμε πολύ προσεκτικά το χαρτί με τα κολλημένα
φύλλα νουγκατίνας σε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί που έχουμε ακουμπήσει δίπλα και έξω
από το ταψί μας.

Τέλος, με πολύ προσοχή ξεκολλάμε απαλά ένα ένα τα φύλλα νουγκατίνας.

Εκτέλεση για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα με την ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια
βράση.

Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε τους κρόκους των αυγών με το κορν φλάουρ. Τα
ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και αμέσως μετά αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το
ζεστό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα πολύ πιο έντονα.

Αφού τα ανακατέψουμε καλά, επιστρέφουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχόμενα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Τέλος κατεβάζουμε την κρέμα μας από την φωτιά, προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα και
ανακατεύουμε μέχρι να την απορροφήσει καλά η κρέμα μας.

Στήσιμο τούρτας
Σ ένα πιάτο (που να χωράει στο ψυγείο μας) τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω του
ακουμπάμε το εικοσάρι τσέρκι που χρησιμοποιήσαμε για τα φύλλα νουγκατίνας.

Έπειτα, τοποθετούμε μέσα στο τσέρκι το ένα φύλλο νουγκατίνας και αμέσως μετά απλώνουμε από πάνω την μισή ποσότητα από την κρέμα μας. Συνεχίζουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία και με το επόμενο φύλλο νουγκατίνας, κρατώντας αυτή τη φορά στην άκρη μια μικρή ποσότητα (περίπου 3-4 κ.σ) από την κρέμα μας.

Αμέσως μετά, τοποθετούμε από πάνω και το τρίτο φύλλο νουγκατίνας, απλώνοντας πάνω του την μικρή ποσότητα της κρέμας που κρατήσαμε.

Τέλος σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται καλά πάνω στην τελευταία στρώση της
κρέμας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει.

Αφού παγώσει η τούρτα μας, την βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε πρώτα την μεμβράνη, μετά το
αντικολλητικό χαρτί (αν θέλουμε να μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος την τούρτα μας την
μεταφέρουμε μαζί με το αντικολλητικό και μετά το αφαιρούμε) και τέλος προσεκτικά το
τσέρκι μας.

Αφού τελειώσουμε με το ξεφορμάρισμα της τούρτας, χτυπάμε στον κάδο του
μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη, σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να
γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

Τέλος, γαρνίρουμε την σαντιγί ή με μια παλέτα ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής ή και απλά με ένα κουτάλι.

Στολίζουμε με κερασάκια ή τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 25

No votes so far! Be the first to rate this post.

6 Responses to Τούρτα Νουγκατίνα Αμυγδάλου

  1. Dimos pap 13 Απριλίου, 2021 at 11:37 πμ #

    Πω πω πωωωω!!!τρελανε μας!!

  2. Ανθή Δημητριου 13 Απριλίου, 2021 at 11:38 πμ #

    Δημήτρη φαινεται φανταστικη!!!και εύκολη!!νομιζα οτι δεν μπορούμε να την φτιάξουμε μόνες μας στο σπιτι!!ευχαριστουμε

  3. Νίκος Κ. 21 Οκτωβρίου, 2021 at 6:34 μμ #

    Δημήτρη ευχαριστώ για τη συνταγή. Είναι καταπληκτική.
    Τί ακροφύσια χρησιμοποιείς για τα φύλλα και για τη σαντιγί; Είναι τα ίδια η διαφορετικά; Ευχαριστώ!

    • Dimitrios Makriniotis 22 Οκτωβρίου, 2021 at 7:36 πμ #

      Να’σαι καλά φίλε μου! Για τα φύλλα χρησιμοποιώ χωρίς δόντια και για την σαντιγί με δόντια!!

  4. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ 4 Φεβρουαρίου, 2022 at 6:42 μμ #

    Δημήτρη σε ευχαριστούμε, για την συνταγή είναι τέλεια και την φτιάχνω όχι πολύ συχνά λόγω χρόνου (πάντα διπλή δόση), σε γιορτές, γενέθλια και χαρές.
    Έχω ερώτημα γιατί πήρα από κατάστημα αλεύρι αμυγδάλου, έτοιμο δηλαδή για να γλυτώσω χρόνο. στην προετοιμασία, θα μου αλλάξει κάτι στην συνταγή σου?

  5. Γιάννης Κρυσταλλιδης 14 Απριλίου, 2024 at 6:37 μμ #

    Τα παντεσπάνια εξαιρετικά , τη επόμενη μετά ακόμα καλύτερα
    Η κρέμα μας βγήκε λίγο σφιχτή μήπως να βάλουμε λιγότερο corn flour την άλλη φορά ;

Αφήστε μια απάντηση