Υλικά
- 175 ml νερό
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 240 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο σκεύος που θα ψήσουμε το κέικ μας, το νερό, τον χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά.
Προαιρετικά, αφού κρυώσει το κέικ μας, γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΉΣΩ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ?
ΤΊ ΠΟΣΌΤΗΤΑ ΘΑ ΒΆΛΩ?
Έχω ξετρελαθεί με τις συνταγές σου. Είμαι 75 ετών και πάντα μου άρεσε η ζαχαροπλαστική. Τα γλυκά όμως που μας κάνεις είναι πολύ εύκολα και μπορεί μια εργαζόμενη να τα κάνει χωρίς να ξοδέψει πολ΄ύ χρόνο και μια ηλικιωμένη χωρίς να κουρασθεί πολύ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Πολύ. Καλό. Τέλειο. και. εύκολο.
Τέλειο για άλλη μια φορά αχαστο !!!
Τέλειο
Όπως ακριβώς το λέει
Χωρίς να ανακατευτεί η κουζίνα έχεις ένα γλυκό που αρέσει σε όλους
Και με λίγα υλικά