Ζυμαρικά με Κιμά Λουκάνικου

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 3 λουκάνικα Λευκάδος
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ πιπέρι
  • Αλάτι
  • 250 ml χυμό ντομάτας
  • 500 γρ. ζυμαρικά κοχυλάκι

Για το γαρνίρισμα 

  • Βαρελίσιο τυρί Κεφαλλονιάς

 

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
Για τον κιμά λουκάνικου
Αφού βάλουμε τα ζυμαρικά για βράσιμο, κόβουμε τα λουκάνικα κατά μήκος και βγάζουμε από μέσα τους όλη την γέμιση. Με ένα μαχαίρι την ψιλοκόβουμε να γίνει σαν κιμάς.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μας και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Όταν κάψει ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα το σκόρδο, που έχουμε κόψει σε πολύ λεπτές φέτες, και ανακατεύουμε για 1 ακόμα λεπτό.

Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.

Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα που τα βράσαμε και προσθέτουμε μέσα τον καυτό κιμά.

Ανακατεύουμε καλά για ένα ακόμα λεπτό και αμέσως σερβίρουμε.

Τρίβουμε από επάνω βαρελίσιο τυρί Κεφαλλονιάς

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση