Βερίκοκο: Το καλοκαιρινό φρούτο με την πλούσια θρεπτική αξία

Βερίκοκο: Το καλοκαιρινό φρούτο με την πλούσια θρεπτική αξία

Το βερίκοκο είναι ένα από τα πιο γευστικά καλοκαιρινά φρούτα. Tαυτόχρονα έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας και μας προστατεύει από διάφορες ασθένειες.

Το χρυσαφί/πορτοκαλί χρώμα και η βελούδινη επιφάνειά του, το κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό σε πολλούς.

Η εποχή του βερίκοκου αρχίζει από τα τέλη Μαΐου και διαρκεί, ανάλογα με την ποικιλία, μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Το βερίκοκο είναι ο καρπός της βερικοκιάς. Εχει λίγες θερμίδες, χαμηλά λιπαρά και πολλές ίνες και υδατάνθρακες.

Καταναλώνεται κυρίως ωμό ενώ με αυτό μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχες μαρμελάδες, κομπόστες, φρουτοσαλάτες, λικέρ και χυμούς. Αποξηραμένο χρησιμοποιείται και στη μαγειρική, όπως στις σαλάτες.

Το βερίκοκο θεωρείται πηγή ζωής και μακροζωίας, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και περιέχει υδατάνθρακες, πεκτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα ιχνοστοιχεία.

Μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρουν:

  • Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου
  • Χαρίζει όμορφο δέρμα
  • Κάνει καλό στην αναιμία
  • Βοηθά την πεπτική λειτουργία
  • Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
  • Προστατεύει την όραση
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Κάνει καλό στην καρδιά
  • Ρίχνει τον πυρετό

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση