Γρήγορη Πορτοκαλόπιτα Χωρίς Φύλλο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 49

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την πορτοκαλόπιτα

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 120 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 20 γρ. μπεικιν πάουντερ
  • 4 μεσαία αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια

 

Υλικά για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 300 ml νερό
  • 50 γρ. μέλι
  • Φλούδες από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.

Έπειτα, αποσύρουμε το  κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.

Εκτέλεση για την πορτοκαλόπιτα
Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο μέχρι να λιώσει, προσέχοντας να μην κάψει.

Έπειτα, στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή
ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν και αμέσως μετά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το βούτυρο, προσέχοντας να είναι χλιαρό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό ακόμα.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι 25 επί 30 εκατοστών, που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά.

Τέλος, αμέσως μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο, την κόβουμε προσεκτικά σε κομμάτια και την σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 49

No votes so far! Be the first to rate this post.

18 Responses to Γρήγορη Πορτοκαλόπιτα Χωρίς Φύλλο

  1. ΙΣΊΔΩΡΟΣ ΣΥΝΤΕΛΗΣ 12 Ιανουαρίου, 2022 at 2:06 μμ #

    Υπέροχο γλυκό συγχαρητήρια σάς ευχαριστούμε.

  2. Ελενα Βουτρατζη 13 Ιανουαρίου, 2022 at 12:24 μμ #

    Απλά εξαιρετική ευχαριστώ πολυ

  3. Joanna Houvardas 15 Ιανουαρίου, 2022 at 9:47 πμ #

    Από τα πιο ωραία γλυκά. Συγχαρητήρια

  4. Kwna 19 Ιανουαρίου, 2022 at 8:16 πμ #

    Τέλειο και εύκολο!!!

  5. Afroditi 20 Ιανουαρίου, 2022 at 2:56 μμ #

    Θα την κάνω ΣΙΓΟΥΡΑ!!!

    • Dimitrios Makriniotis 20 Ιανουαρίου, 2022 at 7:43 μμ #

      Καλή σας επιτυχία!!

  6. Βησσαρία Σολδάτου 24 Ιανουαρίου, 2022 at 11:34 πμ #

    Καλησπέρα σας.
    Αν θελήσω να διπλασιασω την ποσότητα σε τι χωρητικοτητας ταψί θα την βάλω? Θα ηθελα περιπου διαστασεις αν γινετε.Σας ευχαριστώ.

  7. Πέννυ 27 Ιανουαρίου, 2022 at 5:20 μμ #

    Την έκανα και έγινε υπέροχη!!!

  8. Ζωή 28 Ιανουαρίου, 2022 at 10:04 πμ #

    Είναι τέλεια σαν ραβανι μπράβο

  9. ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 29 Ιανουαρίου, 2022 at 10:02 πμ #

    ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ

  10. Dina 1 Φεβρουαρίου, 2022 at 9:19 πμ #

    Εξαιρετική !!!
    Ευχαριστώ για τη συνταγή !!!

  11. Βασίλης Λεωνιδοπουλος 11 Φεβρουαρίου, 2022 at 6:43 πμ #

    Την έφτιαξα, είναι καταπληκτική!! Ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες συνταγές σας!

  12. ΕΛΕΝΗ 14 Φεβρουαρίου, 2022 at 2:10 μμ #

    Ευχαριστώ πολύ για την συγκεκριμένη συνταγή!
    Χθες, Κυριακή, την έφτιαξα και πραγματικά την ευχαριστηθήκαμε όλοι!
    Πάρα πολύ γευστική, αρωματική και προ πάντων εύκολη!!!
    Σίγουρα θα δοκιμάσω και άλλες συνταγές σας!!!

  13. Μαίρη Κ. 16 Μαρτίου, 2022 at 6:32 μμ #

    Εξαιρετική!!!!

  14. Ουρανία Συμνιακου 10 Μαΐου, 2022 at 7:21 μμ #

    Όμορφο φαίνεται.Θα το φτιάξω.

  15. Μαργαριτα 29 Ιουνίου, 2022 at 10:50 πμ #

    Αν βάλω λεμόνι αντι για πορτοκάλι πρέπει να αυξήσω τη ζαχαρη;;;

  16. Athina 16 Νοεμβρίου, 2022 at 3:38 μμ #

    Απλά Υπέροχη!

  17. Δεσποινα 21 Μαΐου, 2023 at 1:36 μμ #

    Τελεια η πορτοκαλοπιτα

Αφήστε μια απάντηση