Amaretti di Saronno: Το ιταλικό μπισκότο με τη γλυκόπικρη γεύση

Amaretti di Saronno: Το ιταλικό μπισκότο με τη γλυκόπικρη γεύση

Τα Amaretti di Saronno (amaretto di Saronno) είναι ένα είδος amaretto, ένα γλυκόπικρο μακαρόν, που είναι παραδοσιακό στο Saronno, μια κοινότητα της Λομβαρδίας της Ιταλίας.

Είναι ένα από τα πολλά είδη παραδοσιακών αμαρέτι, αλλά το μόνο που φτιάχνεται με κουκούτσι βερίκοκου (τα άλλα φτιάχνονται συνήθως με αμύγδαλο).

Τα Amaretti di Saronno είναι ευρέως διαθέσιμα στο εμπόριο, κυρίως μέσω της μάρκας Lazzaroni. Το Amaretti di Saronno δεν σχετίζεται με το λικέρ Amaretto, το οποίο παράγεται από δύο άλλες εταιρείες με έδρα το Saronno.

Η εφεύρεση του amaretto έχει λάβει μια ερωτική αναγεννησιακή περιποίηση. Στις αρχές του 18ου αιώνα, ένας Μιλανέζος επίσκοπος ή καρδινάλιος εξέπληξε την πόλη Saronno με μια επίσκεψη.

Ένα νεαρό ζευγάρι, κάτοικοι της πόλης, τον καλωσόρισε και απέτισε φόρο τιμής με ένα πρωτότυπο γλύκισμα: Είχαν ψήσει μπισκότα από ζάχαρη, ασπράδια αυγών και θρυμματισμένους πυρήνες βερίκοκου.

Αυτά ικανοποίησαν τόσο τον επισκέπτη επίσκοπο που ευλόγησε τους δύο με έναν ευτυχισμένο και ισόβιο γάμο, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η μυστική συνταγή για πολλές γενιές.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση