Gulab jamun: Οι λουκουμάδες με ροδόνερο από την Ινδία

Gulab jamun: Οι λουκουμάδες με ροδόνερο από την Ινδία

Δεν φημίζεται μόνο η Ευρώπη για τα γλυκά της αλλά και η Ασία και η Αφρική.

Είναι από τα δημοφιλή γλυκά στον κόσμο είναι το Gulab jamun. Πρόκειται για ένα γλυκό ή επιδόρπιο, που προέρχεται από την ινδική υποήπειρο και είναι ένα είδος mithai δημοφιλές στην Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, τις Μαλδίβες (όπου είναι γνωστό ως gulab ki janu) και το Μπαγκλαντές, καθώς και τη Μιανμάρ.

Είναι επίσης κοινό σε έθνη με σημαντικό πληθυσμό ανθρώπων με νότια ασιατική κληρονομιά, όπως ο Μαυρίκιος, τα Φίτζι, τα κράτη του Κόλπου, η Χερσόνησος της Μαλαισίας, η Μεγάλη Βρετανία, η Νότια Αφρική και οι χώρες της Καραϊβικής Τρινιδάδ και Τομπάγκο, Γουιάνα, Σουρινάμ και Τζαμάικα.

Το gulab jamun είναι ένα επιδόρπιο με βάση τα στερεά γάλακτος που ζυμώνονται σε ζύμη, πλάθονται σε μπαλάκια και τηγανίζονται σε γκι. Στη συνέχεια, οι μπάλες μουλιάζονται σε ένα ζαχαρούχο παρασκεύασμα αρωματισμένο με σαφράν, πράσινο κάρδαμο και ροδόνερο. Όταν σερβίρεται, το gulab jamun συχνά γαρνίρεται με ξηρούς καρπούς για να ενισχύσει περαιτέρω τις γεύσεις του.

Το όνομα του πιάτου προέρχεται από δύο λέξεις: gulab, που σημαίνει τριαντάφυλλο, και jamun, που αναφέρεται στο μοβ χρώματος φρούτο jamun berry. Πιστεύεται ότι το επιδόρπιο προήλθε από ένα αραβικό επιδόρπιο που ονομάζεται luqmat al-qadi, το οποίο έγινε δημοφιλές κατά την εποχή των Mughal, όταν οι Ινδοί μάγειρες στις κουζίνες του παλατιού προσάρμοσαν την κουζίνα τους συνδυάζοντας τα περσικά συστατικά με τις δικές τους ινδουιστικές γεύσεις.

Σήμερα, το gulab jamun προετοιμάζεται συχνά για γάμους και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Diwali, τόσο στην Ινδία όσο και στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, όπου το gulab jamun είναι επίσης αρκετά δημοφιλές.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση