Αλμυρή Γαλατόπιτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 1 lt γάλα φρέσκο πλήρες
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 μεσαία αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 2 συσκευασίες Pasta Gratinar Arla
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα(προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο).
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα τα αυγά και το σιμιγδάλι.
Αφού ζεσταθεί λίγο το γάλα, προσθέτουμε περίπου το μισό από αυτό στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα των αυγών πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
Μόλις σφίξει η κρέμα, κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε τελευταία φορά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι 20-22 εκ. που πριν έχουμε βουτυρώσει και περάσει με λίγο σιμιγδάλι.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση