Αλμυρό Κέικ με Φέτα Και Ελιές 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό πλήρες
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά μεσαία
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια ή με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τις ελιές στραγγισμένες από τα υγρά τους.
Τα αλευρώνουμε όλα μαζί με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το πιπέρι μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε και τα αυγά χτυπημένα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε ανακατεύοντας με μία μαρίζ, πρώτα το γιαούρτι και έπειτα την φέτα με τις ελιές μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ, την οποία πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στους 170 C, για πενήντα λεπτά περίπου.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Αλμυρό Κέικ με Φέτα Και Ελιές 

  1. Άννα Κουτουζη 26 Οκτωβρίου, 2023 at 10:44 πμ #

    Πολύ ωραίο!Ευχαριστούμε!!Απο Αυστραλία Μπρίσμπεϊν.

Αφήστε μια απάντηση