Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Σοκολάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά 

  • 250 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
 
Για το γαρνίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη
 
Προαιρετικά 
  • Σοκολατάκια
  • Καραμέλες
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τα 200 γρ. κλασικής κουβερτούρας μας.
Τα υπόλοιπα 50 γρ. τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα μας στο μπεν μαρί, την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια, σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σχεδιάζουμε με μολύβι 4-5 κύκλους με διαφορετική διάμετρο(τον έναν μικρότερο από τον άλλον).
Έπειτα, βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής την λιωμένη κουβερτούρα μας και γεμίζουμε με αυτή τους κύκλους.
Με ένα πιρούνι, τραβάμε μικρές μύτες περιμετρικά των κύκλων μας, όσο είναι ακόμη μαλακή η κουβερτούρα μας.
Στη συνέχεια, γαρνίρουμε την κουβερτούρα με χρωματιστά σοκολατάκια, καραμέλες ή οτιδήποτε μας αρέσει.
Αφού κρυώνουν οι σοκολατένιοι δίσκοι μας, ακουμπάμε τον ένα πάνω στον άλλο, ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο και καταλήγοντας στον μικρότερο.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση