Φανουρόπιτα με 7 Υλικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 23

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα τους
  • 200 ml νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 30 ml ρακή ή κονιάκ
  • 350 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, τον χυμό, το ελαιόλαδο, τη ρακή και τη ζάχαρη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αμέσως μετά αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι περίπου 30x35cm το οποίο πριν έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 23

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση