H πιο Εύκολη Τυρόπιτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά για τη ζύμη

  • 250 ml νερό
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ Lurpak ελαφρύ με ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση

  • 100 γρ. ARLA τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ARLA μοτσαρέλα
  • 100 γρ. ARLA σκληρό τυρί

 

Εκτέλεση για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα τυριά, με ένα κουτάλι, ώσπου να γίνουν ένα μείγμα.

Εκτέλεση για τη ζύμη
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμαράκι.
Αλείφουμε ένα μπολ με βούτυρο, βάζουμε μέσα το ζυμάρακι μας και κλείνουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα.

Αφού ξεκουραστεί το ζυμαράκι μας, το κόβουμε σε 6-8 ίσα μέρη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με την βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα.
Απλώνουμε σε κάθε φύλλο λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε τις τυρόπιτες μας σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας περιμετρικά με ένα πιρούνι.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και το βουτυρώνουμε ελαφρώς.
Τοποθετούμε μία μία τις τυρόπιτες,μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση