Υλικά
- 200 γρ γιαούρτι
- 150 γρ ζάχαρη
- Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
- 150 ml ηλιέλαιο
- 25 γρ μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 250 γρ φύλλο κρούστας
- 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Υλικά για το σιρόπι
- 600 ml νερό
- 400 γρ ζάχαρη
- 200 γρ μέλι
Εκτέλεση για το φύλλο
Μια μέρα πριν απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεραθούν τελείως και έπειτα τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το μέλι, τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση και έπειτα τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εκτέλεση για το μείγμα
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα δυο πορτοκάλια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό πορτοκάλι και τα φύλλα κρούστας που έχουμε τρίψει.
Ψήνουμε σε ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο στον αέρα φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τέλος, αμέσως μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.
Από τα πιο αγαπημένα γλυκά!!! ❤️❤️ Μπράβο για τις θεϊκές συνταγές που μας δειχνετε 👏🏻👏🏻
ΚΑΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
ΥΠΕΡΟΧΗ!!!τΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΛΑΣΙΚΟ Η ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Μπορείτε να πείτε τις διαστάσεις του πυρέξ;
h kalyterh portokalopitta poy ekana
ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΙ? ΤΙ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΝΕΡΟ – ΖΑΧΑΡΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Παρα πολυ ωραια συνταγη ειναι πιο ωραια απο την αλλη με τα ολοκληρα ποροκαλια που βραζουμε και αλεθουμε και βαζουμε συμιγδαλι