Υλικά
- 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 ml σπορέλαιο
- 4 μεσαία αυγά
- 4 espresso lungo COSTA COFFEE
- 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε την ζάχαρη με τον ζεστό καφέ, που μόλις βγάλαμε και ανακατεύουμε
με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και αμέσως μετά τα αυγά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός και αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι περίπου 25 επί 35 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.
Εάν δεν έχουμε το συγκεκριμένο espresso, τί ποσότητα καφέ σε ml βάζουμε;