Υλικά
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 μεσαία αυγά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο
- 1 κ.γ παπαρουνόσπορο
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το ανθότυρο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, που πριν έχουμε χτυπήσει.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κατεβάζοντας κατά διαστήματα το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε κλασική στρογγυλή φόρμα κεικ με τρύπα στην μέση, την οποία πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στον αέρα, στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.