Κουραμπιέδες Από τα Παλιά (με ούζο)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

 
Υλικά
  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 1250 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 3 κρόκους από μεσαία αυγά
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  •  30 ml ούζο
Για το γαρνίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Ανθονερο
 
Εκτέλεση 
Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, το βούτυρο, την άχνη, το ξύσμα και τις βανίλιες.
Μετά από λίγα λεπτά το μείγμα μας θα έχει ασπρίσει και μαλακώσει.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα για ένα λεπτό,  προσθέτουμε τους κρόκους.
Αμέσως μετά, αφαιρούμε το σύρμα από το μίξερ και βάζουμε το φτερό.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ούζο και ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν άμμος (δεν θα γίνει σφιχτό ζυμάρι).
Τέλος, παίρνουμε από το μείγμα μας μια μικρή ποσότητα και πιέζοντας το μέσα στην χούφτα μας, το κάνουμε ένα ζυμαρακι σφιχτό.
Δίνουμε το σχήμα του κουραμπιε και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αμέσως μετά και ενώ οι κουραμπιέδες μας είναι καυτοί, τους ακουμπάμε σε πιατέλα, που έχουμε στρώσει μια παχιά στρώση άχνη ζάχαρη.
Αφού κρυώσουν καλά, ραντίζουμε προαιρετικά με ανθόνερο και αμέσως μετά με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση