Λαγάνα Χωρίς Μίξερ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αλεύρι για ζυμωτό ψωμί (αν δεν έχουμε αλεύρι για ζυμωτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνολικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • 250 ml νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 30 ml ελαιόλαδο ή ταχίνι
  • 6 γρ. μαγιά ξηρή

Υλικά για την επικάλυψη

  • 50 ml νερό
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά μας (το νερό πρέπει να είναι χλιαρό) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνει σφιχτό ζυμάρι.
Έπειτα, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Αφού περάσει μια ώρα, αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι σε σχήμα λαγάνας και σε πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Αμέσως μετά, τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, το καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.
Αφού περάσει η μισή ώρα και έχει φουσκώσει ελαφρώς το ζυμάρι μας του κάνουμε με τα δάχτυλα μας ακαθόριστες λακκούβες σε όλη την επιφάνεια του.
Στη συνέχεια, σε ένα ποτήρι, βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα, με ένα πινέλο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας και αμέσως μετά την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 200 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

4 Responses to Λαγάνα Χωρίς Μίξερ

  1. ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ Κουτσικου 2 Μαρτίου, 2022 at 2:23 μμ #

    Πολύ ωραία παραδοσιακή συνταγή

  2. xygaki xenia 3 Μαρτίου, 2022 at 2:08 μμ #

    Την Δευτερα που θα την κανω θα σας ενημερωσω επαρκως.

  3. ΘΩΜΑΗ 7 Μαρτίου, 2022 at 5:59 πμ #

    Δεν έχω λόγια! Την έκανα και με αλεύρι ολικής άλεσης και βγήκε φανταστική!! Το ταχίνι της πάει πάρα πολύ! Ευχαριστούμε για τις τέλειες συνταγές που μας δίνετε! Καλή Σαρακοστή να έχετε!!

  4. Χριστίνα Α 7 Μαρτίου, 2022 at 11:12 πμ #

    Μόλις την έβγαλα από τον φούρνο κι είναι τέλεια! Θερμά συγχαρητήρια!

Αφήστε μια απάντηση