Υλικά
- 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 75 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 280 γρ. ζάχαρη
- 320 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, το γάλα με την ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο, που πριν έχουμε κοσκινίσει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας και το αλεύρι.
Προαιρετικά, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ, που πριν έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει.
Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς, για 40-45 λεπτά
Αν βάλω αλεύρι για όλες τις χρήσεις πόσο μπέικιν παουντερ χρειάζεται???
Μπορώ αντί για ζαχαρι να βάλω πολτοποιημενους χουρμαδες
Το έφτιαξα και έγινε υπέροχο!!! Απλή εύκολη και με 4 υλικά!!! Όλοι είχαν να λένε!!!
Γίνεται με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας??