Μους Σοκολάτας με 3 Υλικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ Patisserie
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελάδος πλήρες
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 1/2 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κόβουμε την κουβερτούρα μας σε πολύ μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα, σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το γάλα (με τα μπαχαρικά αν τα χρησιμοποιήσουμε) και
αφού πάρει μια βράση, το περιχύνουμε στην κουβερτούρα.

Περιμένουμε για ένα λεπτό και αμέσως μετά, με μια μαρίζ, ανακατεύουμε από την μέση προς τα έξω, μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκανάς.

Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για
τουλάχιστον 1 ώρα.

Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και με γλυκό του κουταλιού.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση