Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα και Ταχίνι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 20

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. μέλι
  • 300 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. αποξηραμένο σύκο
  • 50 γρ. αποξηραμένο βερίκοκο
  • 50 γρ. αμύγδαλα ωμά

Εκτέλεση

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία γκανάζ.

Έπειτα παίρνουμε ένα ταψάκι περίπου 25 επί 35 εκατοστών και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί να το έχουμε έτοιμο.

Αμέσως μετά – αφού φορέσουμε γάντια – ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά μας, τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας και προσθέτουμε τη γκανάζ συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τα χέρια.

Όταν η γκανάζ έχει ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψάκι και πιέζοντας με τα χέρια μας προσπαθούμε να το στρώσουμε σε όλο το ταψί μας όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και στο πάχος που θέλουμε τις μπάρες μας.

Τέλος, τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να παγώσουν και αμέσως μετά κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Διατηρούνται σε δροσερό μέρος.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 20

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση