Ομελέτα Φούρνου

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 6 μεσαία αυγά
  • 1 κρέμα γάλακτος light ARLA
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Μοτσαρέλα ARLA
  • 1/2 κ.γ σκόρδο αποξηραμένα
  • 1/2 κ.γ κρεμμύδι αποξηραμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • Αλλαντικά και λαχανικά της επιλογής σας

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά μας, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το αλάτι και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας σε χαμηλή φωτιά και ανεβάζουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή (πολύ σημαντικό γιατί το τηγάνι μας θα μπει αργότερα στον φούρνο).

Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές να σοταριστούν. Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και μια πρέζα ζάχαρη.

Αφού καραμελώσουν τα λαχανικά μας, προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι το μισό μείγμα από τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και από πάνω τους απλώνουμε την μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των αυγών. Και τελειώνουμε με τα αλλαντικά.

Αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμη στο μάτι.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση