Παραδοσιακή Γιαουρτόπιτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεσαία αυγά
  • 320 ml κρέμα γάλακτος Arla 36%
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

Εκτέλεση
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα
σύρμα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το βούτυρο που έχει κρυώσει ελαφρώς και συνεχίζοντας
το ανακάτεμα, προσθέτουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και τέλος την κρέμα γάλακτος.

Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, παίρνουμε ένα ταψάκι 22-24 εκατοστών, στρώνουμε
αντικολλητικό χαρτί μέχρι και πάνω στα τοιχώματα και αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 150-160 βαθμούς, στον
αέρα, για περίπου μισή ώρα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

3 Responses to Παραδοσιακή Γιαουρτόπιτα

  1. Mariyka 22 Ιουλίου, 2021 at 2:15 μμ #

    Syper

  2. Κυριακή Χριστοφή 21 Σεπτεμβρίου, 2021 at 3:05 μμ #

    Σούπερ

  3. Μαριαννα 1 Ιουνίου, 2022 at 10:43 πμ #

    Καλησπερα! Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε μελι;

Αφήστε μια απάντηση